Index Vakbarát Hírportál

Elkészült az első magyar gasztromusical

2017.12.07. 13:26

Megjelent, és elsőként az Indexen nézhető Madarász Isti (Hurok) új tévéfilmjének előzetese. Magyarországon talán még nem is készült ilyen műfajú film, mint az Egy szerelem gasztronómiája, amit leginkább gasztromusicalnek lehetne nevezni. A főszereplő, akit Bereczki Zoltán játszik, ugyanis egy sztárszakács, aki anyagi gondokkal küzd. Ezért hitelt akar felvenni, de meg kell győznie a hitelügyintézőt (Balla Eszter), hogy megéri neki kölcsönt adni. Naná, hogy ők ketten elkezdenek vonzódni egymáshoz. A filmben, ahogy rendes musicalhez illik, sokat énekelnek és táncolnak többek között a konyhában és a piacon is.  

 „A nézők vágynak a könnyed, humoros formában előadott szerelmi történetekre. A 60-as és 70-es évek népszerű tévéfilmjei is egyszerűen átélhető, a közönséghez közel álló, szerelmi bonyodalmakat, humoros formában feldolgozó történetek voltak. Mi ezt a hagyományt szeretnénk feléleszteni 21. századi ritmusban, modern köntösben, a mai közönség ízléséhez és elvárásaihoz igazítva" - mondta Madarász Isti a filmről korábban. Bereczki és Balla mellett Gazsó György, Csomós Mari és Benedek Miklós játsszák a főbb szerepeket. 

A rendezőnek nem ez lesz az első tévés munkája, hiszen ő rendezte A fekete múmia átka című Rejtő-adaptációt. Korábbi mozifilmjéről, a Hurokról itt írtunk, aki pedig a rendezővel készült podcastot szeretné meghallgatni, az itt teheti meg.

Ne maradjon le semmiről!