Index Vakbarát Hírportál

Mindenki elájult Az utolsó Jediktől

2017.12.10. 15:21

Szombat este tartották a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban a Star Wars: Az utolsó Jedik világpremierjét, amit bravózással, ütemes állva tapsolással fogadott a közönség, írja az MTI. A premier előtt a rajongók teljes életnagyságban láthatták a vörös szőnyegen felvonulni a film droidjait, és bemutatkozott az új, AT-M6-os birodalmi lépegető is.

A film rendezője, Rian Johnson az estét Leia hercegnő alakítójának, az egy éve meghalt Carrie Fishernek szentelte.

Ezt az estét Carrie-nek akarom ajánlani, aki odafent van, és engem fricskáz, hangoztatván 'a fenébe is Rian, ne merd ezt az estét egy ünnepélyes kegyeletnek szentelni

- mondta Johnson.

Bár a hivatalos kritikákat csak december 12-én hozhatják nyilvánosságra a kritikusok, a premier után már elhangzott néhány értékelés.

J. J. Abrams például - aki az előző Star Wars-filmet, Az ébredő Erőt rendezte, és visszatér a kilencedik epizód rendezésére - nagyszerű filmnek nevezte a filmet és méltatta a rendezőt. James Mangold, a Logan című film rendezője szintén Rian Johnsont méltatta, mondván ragyogó teljesítményt nyújtott.

Adam F. Goldberg producer arról írt, hogy a film hatása alatt ismét gyermeknek érezhette magát. Anthony Breznican, az Entertainment Weekly filmes szakírója szerint pedig

ez a film porig fog zúzni téged, de aztán ismét egésznek érezheted magad.

A Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet egy nappal az amerikai premier előtt, december 14-én kezdik el vetíteni a magyar mozik.