Index Vakbarát Hírportál

Borbély Alexandra új filmje egy thriller lesz

2017.12.14. 11:34

Borbély Alexandra nemrég nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat a Testről és lélekről főszerepéért az Európai Filmdíj berlini díjátadóján. Most kiderült, hogy mi lesz a következő filmfőszerepe. Egy elsőfilmes rendező, Felméri Cecília thrillerében, a Spirálban fog játszani. A magyar-román koprodukcióban készülő filmnek nemrég szavazott meg a filmalap 140 millió forintos gyártási támogatást, a forgatás februárban indul.

A Spirál egy tóparton játszódó lélektani krimi, a filmalap közleménye szerint "hátborzongató háromszögtörténet egy férfi és két nő között az elengedésről, ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról". Borbély Alexandra mellett a másik női főszerep Kiss Diána Magdolnáé (A nagy füzet, Szelíd teremtés és Pálfi György készülő filmje, Az Úr hangja ). A férfi főszereplő kiválasztása még folyamatban van. A forgatás helyszíne a sződligeti horgásztó lesz, a filmet Réder György fényképezi (Brazilok).

Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a Román Filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet. A kolozsvári Sapientia Egyetem Filmművészet, fotóművészet, média szakán adjunktus. Korábbi filmjei: Boldogság pasztilla (rövidfilm, 2012), Végtelen percek (rövidfilm, 2011), Mátyás, Mátyás (animációs dokumentumfilm, 2010), Kakukk (rövidfilm,2008), számos rangos nemzetközi fesztiválra voltak hivatalosak, többek között Locarnóba, az Amerikai Filmintézet fesztiváljára, Varsóba, Mar del Platába és Lipcsébe. Filmjeivel már több, mint 30 díjat nyert világszerte.

Ne maradjon le semmiről!