Index Vakbarát Hírportál

Giccstengerbe fullad az új Diótörő

2017.12.19. 15:48

A Disney jövőre elkészíti a Diótörő élőszereplős változatát, amiből az első részleteket pedig még idén karácsonykor megmutatják a közönségnek. A most bemutatott teaser trailer elsősorban a hangulatra és a film vizuális elemeire koncentrál, ami nem lesz túl nagy meglepetés azoknak, akik bármilyen Disney-mesével találkoztak már korábban.

A filmet Lasse Hällstrom rendezi és a feldolgozáshoz használta E.T.A. Hoffman eredeti történetét, illetve a híres Csajkovszkij balettjét egyaránt. A főszerepet az Csillagok között című filmben feltűnt Mackenzie Foy alakítja, aki egy különös párhuzamos világban találja magát. Itt ismerkedik meg a Diótörővel (Jayden Fowora-Knight), a Cukrozott Szilva tündérrel (Keira Knightley) és az Egérkirállyal (Helen Mirren) is.

A teaser alapján a Disney arra számít, hogy a Diótörővel sikerül folytatni a Dzsungel könyvével és a Szépség és a szörnyeteggel megkezdett sort, ami a klasszikus mesék élőszereplős feldolgozását illeti. Mondjuk a trailer alapján a díszletek talán túlságosan is emlékeztetnek a Szépség és a szörnyetegre, bár a giccset talán annál a filmnél is jobban sikerült túlzásba vinni.

A tervezett bemutatója a filmnek 2018 novemberében lesz, a következő karácsonyi szezonra időzítve.

Ne maradjon le semmiről!