Index Vakbarát Hírportál

Slenderman eljött a gyerekekért

2018.01.04. 09:06

Végre megnézhetjük, hogy milyen filmet kapott az egyik legijesztőbb szörnyalak, Slenderman. Kijött ugyanis a Slender Man című horror előzetese, ami az első játékfilm lesz az Eric Knudsen által 2009-ben kitalált, és azóta elképesztő internetes karriert befutott rémről. Dokumentumfilm már készült róla korábban, a Beware the  Slenderman azt az esetet járta körül, amikor 2014-ben a wisconsini Waukesha városában két 12 éves lány az erdőbe csalta, és tizenkilenc késszúrással megpróbálta megölniszintén 12 éves barátnőjüket. A lányok később azt vallották, hogy Slenderman mondta nekik, hogy öljék meg a lányt, mert ha nem, akkor a családjuk hal meg.

Slenderman egyébként egy magas, vékony, hófehér bőrű, mindig sötét öltönyt viselő férfi. Nincs arca, a hátából pedig csápok állnak ki. Ezekkel kapja el, és öli meg az áldozatait. Több ezer rajongói oldal, fórum, videó foglalkozik vele, rengeteg rajz, festmény, kollázs, képregény, novella készül róla. A 25-30 év felettiek körében sokáig lényegében ismeretlen volt, Slenderman ugyanis főleg a kamaszokat izgatja, és őt is csak a gyerekek érdeklik. Őket keresi, az ő közelükbe vágyik, őket rémíti halálra, vagy más történetekben éppen ellenkezőleg, őket védi meg.

A most elkészült horror is a gyerekekre koncentrál. A filmben is őket kísérti, őket rabolja el, őket üldözi Slenderman, amiből a felnőttek nem sokat értenek. A rendező Sylvain White, aki eddig főleg sorozatokat rendezett, a főszereplő pedig  Joey King a Fargó sorozatból és a Vén rókákból. A horror amerikai premierje május 18-án lesz. 

Ne maradjon le semmiről!