Index Vakbarát Hírportál

Trumppal riogat a véget nem érő horrorsorozat

2018.02.01. 11:00

Új teasert kapott a véget nem érőnek tűnő A bűn éjszakája horrorsorozat negyedik filmje. A bűn éjszakája valamennyi filmje ugyanarra az ötletre épül, hogy egyetlen éjszaka erejéig bármilyen bűnt el lehet követni büntetlenül. Az első rész még kinézett valahogy, abban még Ethan Hawke volt a főszereplő, de az Index kritikusa már akkor sem volt túlzottan elájulva tőle. "Feszültnek néhol feszült, véres, néhol szadista, de meglehetősen zsékategóriához közelítő minimálhorror A bűn éjszakája", írtuk róla 2013-ban.

 

Akkor senki nem gondolta volna, hogy ezután még három részt forgatnak belőle, mindig eggyel silányabbat, mint az előző. A harmadik részben a politika is helyet kapott, a The Purge: Election Year az amerikai elnökválasztás évében jött ki, és a sztorija is ekörül forgott. Egy szenátor (Elizabeth Mitchell) el akarta törölni a tisztítást, aminek nem örültek azok a gazdag emberek, akiknek ilyenkor hobbijuk a kiszolgáltatott szegényeket gyilkolni. Úgyhogy ők el akarták tenni láb alól a nőt.

A negyedik rész, legalábbis a most kijött teaser szerint, ezt a vonalat viszi tovább. Amennyit tudni lehet róla, az az, hogy előzményfilm lesz, vagyis remélhetőleg kiderül belőle, hogy ki, mikor, miért döntött úgy, hogy Amerikának szüksége van minden évben egy tisztításra. A teaser Trump kampányára utalva a “What makes America great?” szlogenre épül.

A bűn éjszakája negyedik része a szokásoknak megfelelően most is július 4-én érkezik az amerikai mozikba. 

Ne maradjon le semmiről!