Index Vakbarát Hírportál

A múmia főszereplője is zaklatás áldozata volt

2018.02.23. 10:03

Hosszú cikk jelent meg csütörtökön Brendan Fraserrel (A múmia-sorozat, Ütközések) a GQ-ban, amiben a kilencvenes években nagyon népszerű színész arról beszél, hogyan és miért siklott ki az ígéretes karrierje a kétezres évek közepére.

Az egyik ok az, hogy teljesen tönkretette a szervezetét a különböző akciójelenetekben, saját bevallása szerint a harmadik Múmia-film idején már úgy kellett összeraknia magát a forgatás előtt. A másik ok pedig az is lehet, hogy állítása szerint 2003-ban elment egy gálára, ahol a Hollywood Foreign Press Association (ők osztják az Aranyglóbuszokat, ennek a szervezetnek a tagja Návai Anikó is) akkori elnöke, Philip Berk először a fenekét fogta meg, aztán elkezdett lejjebb is matatni.

Berk később tagadta a vádakat, a GQ cikkére annyit reagált, hogy Fraser változata teljes kitaláció. A színész azt állítja, hogy ennek az esetnek nagy szerepe volt abban, hogy kisiklott a karrierje, abban a pillanatba összezavarodott, mintha „láthatatlan festékkel öntötték volna le.” Később azt hitte, hogy a HFPA bojkottálta is őt.

Az eset hasonlít ahhoz, mint amikor a Weinstein-botrány kirobbanásakor Terry Crews színész és egykori NFL-játékos is előállt egy hasonló esettel, őt egy gálán egy producer fogdosta, Crews feleségének jelenlétében.

Fraser egyébként most a Trust című sorozatban játszik majdnem főszerepet (ez ugyanazt a Getty-féle emberrablást dolgozza fel, mint A világ összes pénze), korábban A viszony harmadik évadában bukkant fel. Nemsokára pedig jön a Condor című sorozat, ami a Keselyű három napját dolgozza fel újra.

Ne maradjon le semmiről!