Index Vakbarát Hírportál

Vérfagyasztó filmet forgattak egy emlékezetes túszdrámáról

2018.04.03. 14:07

Az ugandai Entebbe repülőtéren végrehajtott izraeli rajtaütést minden idők egyik legzseniálisabb kommandós akciójaként szokás emlegetni. De ahogy az akciót bemutató cikkünkből is kiderült, a több mint 100 túsz kiszabadítása legalább annyira a szerencsének, mint a tudatos tervezésnek volt köszönhető. Erről a túszdrámáról készült negyven év után film, a 7 vérfagyasztó nap, amelynek az Indexen látható először a szinkronizált előzetese.

"Izraeli különleges egységek 1976. július 4-én hajnalban vakmerő akcióval szabadítottak ki több mint száz, az entebbei nemzetközi repülőtéren palesztin és német terroristák által fogva tartott túszt. A történteket az izraeliek – és a nyomukban mások is – egy tökéletesen megtervezett és végrehajtott bevetésként állítják be.

A magyar plakát

A résztvevőkkel folytatott beszélgetések és a szigorúan titkos dokumentumok tanulmányozása azonban egész más képet rajzol ki: az akció majdnem kudarcot vallott, és nagyon nagy szerepet játszott a szerencse is" - írtuk korábbi cikkünkben.

Május 10-én fog kiderülni a magyar közönség számára, hogy mindezt hogyan vitte filmre a Narcos című sorozat egyik alkotója, José Padilha, Rosamund Pike-kal (Holtodiglan, Jack Reacher) és Daniel Brühllel (Becstelen brigantyk, Amerika kapitány: Polgárháború) a főszerepben.

A 7 vérfagyasztó nap című film bekerült a Berlinale programjába is. Több országban már március óta látható, májusban hozzánk is megérkezik.

Ne maradjon le semmiről!