Index Vakbarát Hírportál

Itt az új Transformers-film első előzetese

2018.06.05. 13:14

A Transformers-univerzum egyik legnépszerűbb karaktere, Bumblebee, azaz Űrdongó, önálló filmet kapott. A spinoff 1987-ben játszódik, húsz évvel a legelső Transformers-film előtt: Bumblebee egy kaliforniai roncstelepen rohad, amikor rátalál egy 18 éves lány, aki miután hazaviszi és kipofozza, hamarosan rájön, hogy nem egy egyszerű bogárhátúval van dolga.

Bumblebee érdekessége, hogy ez lesz az első olyan Transformers-film, amit nem Michael Bay rendezett. Az előzményfilm rendezői székébe Travis Knight, a Kubo és a varázshúrok rendezője került, a forgatókönyvön pedig Christina Hodson dolgozott, akire a későbbiekben mozikba kerülő Batgirl sztoriját is bízták.

A női főszereplőt, Charlie Watsont, a The Edge of Seventeen (Egy magányos tinédzser) fiatal színésznője, Hailee Steinfeld alakítja, akit A félszemű című filmje miatt még a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscarra is jelöltek. A filmben szerepel még többek között John Cena, Pamela Adlon, Stephen Schneider, Jorge Lendeborg Jr. és Jason Drucker is.

Kedden pedig végre befutott hozzá az első előzetes:

A film karácsonyra kerül a mozikba, december 21-én lesz az amerikai bemutató, magyar premierről egyelőre nincs hír. A Transformers 5-öt tavaly a világ legostobább filmjének kiáltottuk ki kritikánkban.

Ne maradjon le semmiről!