Index Vakbarát Hírportál

Robert Redford elbűvölő bankrablóként búcsúzik a színészi pályától

2018.06.06. 08:43

A 82 éves Robert Redford már másfél évvel ezelőtt kijelentette, hogy idős korára felhagyna a színészettel, és már csak a rendezésre és régi hobbijára, a festészetre koncentrálna. Már akkor azt mondta: a The Old Man and the Gun lesz az utolsó film, amiben színészként részt vesz. A film előzetese most jelent meg.

A film igaz történet alapján készült: Robert Redford egy olyan férfit játszik, aki 70 éves korában megszökött a börtönből, és nekiállt kirabolni néhány bankot. A most megjelent előzetes alapján a filmben ezt a sztorit vegyítik egy szerelmi szállal: az idős bankrabló beleszeret egy idős nőbe, akit új szerelme szokatlan szakmája sem tántorít el.

Ráadásul a filmben - amelynek címe magyarul csak annyit jelent, Öreg ember fegyverrel, de az eredeti cím utalás Az öreg halász és a tenger (The Old Man and the Sea) című Hemingway-regényre - Redford karaktere nem egyszerűen egy felfegyverzett bűnöző lesz, hanem olyasvalaki, akit még az általa kirabolt bankok vezetői is igazi gentlemanként jellemeznek, olyan udvarias a rablások közben.

A filmben a nyomozót AZ Oscar-díjas Casey Affleck (A régi város) játssza majd, Redford szerelmét az Oscar-díjas és ötszörös Oscar-jelölt Sissy Spacek (A szénbányász lánya, Carrie), de szerepelni fog benne Elizabeth Moss (A szolgálólány meséje, A négyzet), sőt, Tom Waits is.

Redford 2016-ban mondta el egy interjúban: "Nyolcvanéves vagyok, az életemnek ezen a pontján már több elégedettséget ad a festészet, mert aközben nem függök senkitől. Csak én vagyok magamban, ahogyan régen is volt, és vázlatokat rajzolok – ezen jár most a fejem. Úgyhogy úgy érzem, errefelé mennék el, és nem színészkednék már annyit. Még két projektben játszom, az Our Souls at Night-ban Jane Fondával, ami egy idős emberekről szóló szerelmi történet, meg az Old Man and the Gunban, egy könnyedebb darabban Casey Affleckkel és Sissy Spacekkel. Ha ezekkel megvagyok, azt mondom: oké, akkor ennyit erről, és onnantól csak a rendezésre fókuszálok majd."

Ne maradjon le semmiről!