Index Vakbarát Hírportál

Aki eddig nem félt a pókoktól, most fog

2018.06.12. 14:32

Tényleg nem létezik olyan film, amit Hollywoodban ne forgatnának újra. Most eljutottak az Arachnophobia - Pókiszony című 1990-es, klasszikus horrorhoz. A film sokakban megalapozta a pókoktól való iszonyodást, főleg azokban, akik hozzám hasonlóan még gyerekkorukban látták.

A sztorija röviden annyi volt, hogy Dél-Amerika esőerdőiben kutatók felfedeznek egy új, halálos csípésű pókfajt. Annak rendje és módja szerint őket is jól összecsipkedik, így egyikük már csak koporsóban térhet haza az expedícióról. A holttesttel egy mérges pók is érkezik Kaliforniába, ahol egy helyi pókfaj keresztezésével megszületik az igazi pókszörny. A kisvárosban sorra halnak meg az emberek, de eleinte a Jeff Daniels alakította orvoson kívül senki nem gyanakszik semmi rendkívülire. 

Az eredeti filmet a Spielberg-tanítvány Frank Marshall rendezte, akik később az Életben maradtak-ot is. Az új verziót Spielberg és a horrorrendező, James Wan cégei közösen készítik majd. Ez azonban nem jelenti azt, hogy akár Spielberg, akit már az eredeti verzió megrendezése sem érdekelt (csak producer volt benne), akár a Démonok között-et rendező Wan ülne a rendezői székbe.

Ne maradjon le semmiről!