Index Vakbarát Hírportál

Rémisztő apácával könnyű riogatni

2018.06.14. 08:52

Tök vicces az, amikor egy film annyira sikeres lesz, hogy muszáj lenne valahogy örökkön örökké folytatásokat csinálni hozzá, de valójában már a másodikra kifogyott a szufla. Nem egyedi eset ez a filmtörténetben, de a Démonok között-univerzuma ezt most kimaxolja, az eredeti filmekben feltűnő gonosz szellemekből már megfilmesítették Annabelle, a gonosz baba történetét (kétszer!), és 2018-ban következik Az apáca, ami – szürpríz! – egy gonosz apácáról fog szólni. És itt az első előzetese.

Annyit mindenképpen érdemes kiemelni Az apácáról, hogy a készítők tényleg fogták magukat, és egy Romániában játszódó történetet Romániában forgattak, de nagyjából ennyi az, ami az eszembe jut az első előzetes alapján. Maximum annyit, hogy ez tényleg a rémisztgetésre fog rámenni, tudjátok, amikor sokáig csend van, és nem történik semmi, majd aztán történik valami, de olyan hangeffekttel, mintha rádobtak volna egy zongorát egy másik zongorára.

A filmet az a Corin Hardy rendezte, aki nemrég kiszállt a Budapesten forgatandó A holló-remake rendezői székéből, a főszereplő Taissa Farmiga játssza, és igen, arról fog szólni, hogy van egy román zárdában egy gonosz jelenlét, ami egy apáca formáját veszi fel, és úgy riogat embereket.

Az apácát szeptember 8-án mutatják be Magyarországon.

Ne maradjon le semmiről!