Index Vakbarát Hírportál

Újabb szexuális bűncselekménnyel vádolta meg az ügyész Weinsteint

2018.07.02. 20:32

Egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolta Harvey Weinstein szexbotrányokba belebukott producert a manhattani kerületi ügyész. Az újabb esettel kibővített vádirat szerint egy meg nem nevezett nőt még 2006-ban orális szexre kényszerített.

A producer ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A több rendbeli nemi erőszakkal és szexuális bűncselekményekkel vádolt Weinstein ártatlannak vallotta magát az egyik manhattani bíróságon, minden olyan állítást tagadott, amely szerint az együttlétek a másik fél beleegyezése nélkül történtek volna.

Az egykori befolyásos filmmogul jogi képviselője az újabb ügyben még nem szólalt meg. A vizsgálat tovább folytatódik a producer ügyében. Az ügyész arra kérte Weinstein esetleges további áldozatait, hogy tegyenek feljelentést.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták a producer zaklatási ügyeit, írja az MTI.

A 66 éves férfi május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!