Index Vakbarát Hírportál

Zöld utat kapott a Joker-film

2018.07.11. 10:04

A Warner Brothers stúdió úgy számol, hogy az emberek nem fogják megunni a Jokerről, Batman egyik leghíresebb gonosztevőjéről szóló önálló filmeket. A jelenlegi tervek szerint ugyanis amellett, hogy a Jared Leto-féle Joker szerepelni fog az Öngyilkos osztag folytatásában, a karaktere kap a jövőben egy önálló filmet is. Ennek ellenére a stúdió a Hollywood Reporter értesülései szerint zöld utat adott egy másik Jokerről szóló filmnek, ami egy másik univerzumban játszódik, és korunk egyik legtehetségesebb színésze Joaquin Phoenix lesz a főszereplője.

Általában a szuperhősfilmeknél azt lehet először tudni, hogy mikor mutatják be őket, a Marvel és a DC évekre előre beírta a naptárba, hogy mikor fogja bemutatni a sokszor még nevet sem kapó projektjeit. Ez a film azonban nem a mostanában megszokott körülmények között készül. A stúdió csak arra várt, hogy Phoenix szerződése kész legyen, azonnal beindították az előkészítést és a tervek szerint szeptemberben már forgatnak is. Azt nem tudni mikorra készülhet el, a Hollywood Reporter szerint ha minden simán megy, akkor egy 2019 utolsó negyedévében történő bemutató sem elképzelhetetlen.

A forgatókönyvet Todd Phillips (a Másnaposok rendezője) írta Scott Silverrel közösen. Nem egy klasszikus képregényfilmet kell elképzelni állítólag, hanem egy komor hangulatú filmet, ami bemutat egy figurát, akit kivetett magából a társadalom, ami sokaknak lehet tanulságos. A Warner nem is akar túl nagyot kockáztatni, valószínűleg nem költenek majd igazán sokat látványos akciójelenetekre, mert a film költségvetése állítólag 55 millió dollár körül alakul, ami ebben a képregényfilmes mezőnyben kifejezetten alacsonynak számít.

Ne maradjon le semmiről!