Index Vakbarát Hírportál

Folytatást kap az 1987-es Robotzsaru

tk3s 0002271
2018.07.12. 08:58

A 2014-es fiaskó után újra Robotzsaru-film készül Hollywoodban, írja a Deadline. Ezúttal az MGM gyártja, és Neill Blomkamp rendezi majd, aki többek között a nagyszerű Disctrict 9 és a kevésbé nagyszerű Elysium - Zárt világ rendezője. Az új Robotzsaru-film, ami a tervek szerint a meglepő RoboCop Returns címet kapja majd, nem remake lesz, hanem inkább folytatás. Méghozzá abból az alapanyagból, amit az eredeti, 1987-es Robotzsaru írói, Ed Neumeier és Michael Miner évekkel ezelőtt írtak. Most ezt a sztorit fejleszti majd tovább Justin Rhodes, aki mellesleg az új Terminator-filmen is dolgozik. Az eredeti írópáros tagjai a  RoboCop Returns  producerei lesznek.

Paul Verhoeven 1987-es, cinikus, társadalomkritikus és brutális Robotzsaruja ma már kultfilm, de ez nem senkit nem akadályozott meg abban, hogy 2014-ben újra elkészítsék. Ebben a verzióban a The Killinggel ismertté vált Joel Kinnaman kapta a főszerepet, de ő sem volt elég ahhoz, hogy ne méretes kritikai bukás legyen a remake. Anyagilag viszont sikeres volt: bár az amerikai nézők nem voltak különösebben oda érte, világszerte 240 miliió dollárt hozott, főleg a kínai piacon teljesített jól. 

Neill   Blomkamp elmondta, hogy gyerekkora egyik imádott filmje a Robotzsaru, aminek rengeteg aspektusa van a fogyasztói társadalom kritikájától, a nyolcvanas évek Amerikájának bemutatásáig. Őt azonban most legjobban a főhős identitáskeresése izgatja, úgyhogy az új film is erre fókuszál majd. Hogy mikor kerül moziba, egyelőre még nem tudni, most a forgatókönyv fejlesztése zajlik. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?