Index Vakbarát Hírportál

Julianne Moore szokatlan módszerekkel fegyverezné le a terroristákat

2018.08.09. 07:30

Túszdráma főszereplője lesz Julianne Moore: a Bel Cantóval elég meglepő szemszögből, egy operaénekes és egy japán diplomata bimbózó románca felől közelíti meg az 1996-os limai túszdrámát az Egy fiúról rendezője, Paul Weitz.

A túszdráma 1996 végén, egy Akihito császár 63. születésnapjára rendezett ünnepségen kezdődött Peru fővárosában, Limában, a japán nagykövetség egyik rezidenciáján. Ide tört be tizennégy felfegyverzett terrorista, és túszul ejtettek minden vendéget, köztük magas rangú diplomatákatés sok külföldit is. A dráma több mint négy hónapig tartott.

Paul Weitz ezt a történetet dúsította fel azzal, hogy az ünnepségen ünneplő operaénekesnő (Julianne Moore a világhírű Renée Fleming "szinkronhangjával" énekel) legyen a főszereplő, akibe beleszeret egy japán diplomata, akit az Oscar-jelölt Ken Watanabe (Az utolsó szamuráj, Eredet, Godzilla) játszik.

A Bel Canto Ann Patchett azonos című bestsellerén alapszik, és Christopher Lambert is szerepel benne. A rendező nevéhez olyan filmek fűződnek még, mint az Amerikai pite, a Rémségek cirkusza vagy a Mocsokváros utcáin.

Amerikai bemutató szeptember 14-én.

Ne maradjon le semmiről!