Index Vakbarát Hírportál

Kritikusok zabálják ezt a westernt, ami elkerüli a magyar mozikat

2018.08.28. 05:22

A külföldi kritikusok egyik nagy kedvence idén a Five Fingers For Marseilles című film, ami egy Dél-Afrikában játszódó, brutális western. A filmhez, amit a jelenlegi állás szerint nem fognak bemutatni Magyarországon, érkezett egy felnőtteknek szóló, véres előzetes.

A történet 5 gyerekkori barátról szól, akik már fiatal korukban sem féltek szembeszállni a rendőrséggel, illetve a fehér gyarmatosítókkal, akik rendszeresen kínozták a fekete őslakosságot. Az előzetesben azt látjuk, hogy csúzliból kilőtt kövekkel támadnak a rendőrökre, ám a történet azután indul be, hogy egyikük megöl két rendőrt. Ezután menekülniük kell, ami közelebb hozza az egymástól elhidegült barátokat.

Az előzetes részben arra épít, hogy a film elképesztően jó kritikáit tolja a néző arcába. Mind látható a legnagyobb lapok kritikusai is megemelték a kalapjukat  Michael Matthews filmje láttán. Az írásokban kiemelték a sodró tempót, a véres akciókat, az erős érzelmeket kiváltó történetet, és a látványt, ami részben annak is köszönhető, hogy a forgatás autentikus dél-afrikai helyszíneken zajlott.

A filmet hamarosan debütál az amerikai mozikban, ezért is készült ez a 18 éven felülieknek szóló előzetes.

Frissítés: Olvasóink jelezték, hogy a film a magyar mozikba ugyan nem jutott el, de HBO GO-n meg lehet találni, Marseilles, Dél-Afrika címmel.

Ne maradjon le semmiről!