Index Vakbarát Hírportál

A Bosszúállók 3 lenyomta a Titanicot

037
2018.09.17. 12:13

A Marvel büszkesége, a Bosszúállók: Végtelen háború lenyomta a Titanicot. Legalábbis az Amerikában legtöbb bevételt hozó filmek listáján, írja a Screenrant. Az áprilisban bemutatott harmadik Bosszúállók-film amerikai mozis vetítése most ért véget hivatalosan. És mivel az elmúlt hónapokban összesen 678 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban, ezzel átvette a legtöbb hazai bevételt hozó film címét a Titanictól. James Cameron 1997-es filmje 659 millió dollárt termelt belföldön, ezzel eddig tudta tartani az elsőségét.   

Ami az világszerte elért összbevételt illeti, itt sincs messze a Bosszúállók 3 a Titanic utolérésétől. A Titanic ugyanis 2,1 milliárd dollárt hozott annak idején a Paramountnak, míg a Bosszúállók jelenleg 2 milliárdnál tart. Egyébként a filmtörténetben eddig csak négy film volt képes arra, hogy elérje a kétmilliárd dolláros bevételt: a Bosszúállók 3 és a Titanic mellett az Avatar és a Star Wars: Az ébredő Erő.

A Bosszúállók 3-at az Index kritikusa egy félbehagyott dugáshoz hasonlította, nem véletlenül: ez tulajdonképpen csak egy fél film, amit majd a Bosszúállók 4 tesz teljessé. A folytatás a tervek szerint 2019 április 25-én érkezik a mozikba. 

Ne maradjon le semmiről!