Index Vakbarát Hírportál

Film lesz az egyik legszebb mobiljátékból

2018.09.28. 15:38

A Monument Valley biztos, hogy nem a legnehezebb, de az egyik legszebb mobiljáték, amiben egy fura, optikai csalódásokkal teli, első, sőt, harmadik pillantásra is lehetetlennek tűnő pályákon kell egy fehér fityulát viselő lányt, bizonyos Ida hercegnőt hazakalauzolni. Tényleg állati szép, több díjat is nyert, a látványba és a játékmenetbe azonnal bele lehet szeretni, viszont elég rövid, eddig csak két része készült el. 

A Paramount viszont megvette a filmjogait.

Amit ezen a ponton tudni lehet, az, hogy a Paramount családi kalandfilmben gondolkodik, én nagyobb összegbe mernék fogadni az alternatív dimenzióba átkerülő tinilány kalandjaira, de majd meglátjuk. A rendező Patrick Osborne lesz, aki a Big Hero 6 (Hős6os) című remek animációs film illetve két rövidfilm, a Lakoma és a Gyöngy animátora és rendezője volt, szóval tapasztaltnak nem neveznénk. Bezzeg a forgatókönyvet arra az Akiva Goldsmanre bízták, aki 1994 óta stabilan szállítja a blockbustereket, azaz odafigyelnek a projektre.

Mobiljátékból készült már film, 2016-ban a Columbia Pictures az Angry Birdsből forgatott filmet, hozott is 73 milliós büdzsére 352 millió dollárt, szóval van fantázia az ilyen filmekben is.