Index Vakbarát Hírportál

A vadnyugaton gyorsan elfajulhat a helyzet

2018.11.06. 05:09

Néhány nap múlva kerül fel Netflixre az Oscar-díjas Coen testvérek legújabb filmje, a The Ballad of Buster Scruggs, ennek örömére pedig kiadtak egy új, közel két perces előzetest hozzá. A western fontosabb szerepeiben James Franco, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Zoe Kazan és Tim Blake Nelson láthatóak.

A Buster Scruggs balladája eredetileg tévésorozatnak indult, egy olyan antológiának, ami mindegyik részével a western műfaj valamelyik jól ismert kliséjét forgatja ki, a maga cinikus módján. Végül azonban nagyjátékfilm lett belőle, ami 6 kisebb részből áll össze egy egésszé.

Lesz itt különc bankrabló, béna cowboy, aranyásó és színész is. A film bemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt, ahol megkapta a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. A kritikusok is szerették, jelenleg 93 százalékon áll a Rotten Tomatoes összesítése alapján, a konszenzus alapján a Coen testvérek ismét csúcsformában vannak és a film remekül vegyíti a sötét humor a megrázó drámákkal.

November 16-tól Netflixen mindenki eldöntheti magának, hogy igaza volt-e az újságíróknak. Amerikában néhány mozi is bemutatja a Buster Scruggs balladáját, hogy az esetleges Oscar-jelölésekre is legyen esélye.

Ne maradjon le semmiről!