Index Vakbarát Hírportál

Ha van gyereke, kétszázszor kell majd megnéznie ezt a filmet

2018.11.21. 15:16

Az alig hatvanmillió dollárból készült A Lego-kaland mindenki legnagyobb meglepetésére majdnem félmilliárd dollárt kaszált, és bár azóta készült már Lego-Batman-film és Lego-Ninjago-film is, a hivatalos folytatás csak most jön, és mind témájában, mind gondolati síkon ott folytatódik, ahol az előző véget ért.

A készítők erről még egy korábbi interjúban beszéltek. Mint akkor elmondták, az egész első film a fiúk szemszögéből ábrázolt mindent, és a sztori szerint a Lego-figurákkal játszó kisfiú húgának csak annyi szerepe volt, hogy a film legvégén a Duplo-figuráival szétzúzta a kisfiú játékát. A készítők erről azt mondták, most ennél sokkal jobban szeretnének a nemi szerepekkel foglalkozni, meg azzal, hogyan játszanak a lányok, és hogyan a fiúk. És az előzetesből látható is, hogy ezúttal egy Lego-nő lesz a főszereplő az ügyefogyott Lego-férfi mellett.

A sztori pedig ott folytatódik, ahol a kislány rombolása miatt abbamaradt: a zúzás apokaliptikus tájjá tette a figurák városát, ahová ráadásul Duplo-figurák érkeznek az űrből, hogy aztán el is ragadják a főszereplőnőt az ő elég bárgyú, de nőuralomban létező birodalmukba.

 Az előzetesből látható az is, a film egy csomót fog poénkodni azon, hogy az egyik főszereplő Lego-figurát Chris Pratt szinkronizálja majd, aki így vissza fog utalni Jurassic Worldös, A Galaxis Őrzői-s és más szerepeire is. Hogy ezt hogy fogják eladni a magyarra szinkronizált verzióban, arról fogalmam sincs, valószínűleg sehogy.

A második részt 2019 februárjában mutatják majd be Amerikában.

Ne maradjon le semmiről!