Index Vakbarát Hírportál

Natalie Portman depressziós popsztár lett

2018.11.29. 12:04

A jövő évi Oscar Natalie Portman és Lady Gaga nagy harcát hozhatja a legjobb női főszereplő kategóriájában. Ráadásul mindketten zenés filmekben játszanak, mindketten popsztárokat alakítanak csak Lady Gaga a Csillag születikben, Natalie Portman pedig a Vox Lux című filmben. A Vox Lux most kapott új előzetest, amiből kiderül, hogy a több évtizedet felölelő sztoriban, akárcsak a Csillag születikben, legalább annyi tragédia és szomorúság van, mint amennyi csillogás.

A film 1999-ben kezdődik és két lánytestvér, Eleanor (Stacy Martin) és Celeste (Raffey Cassidy) sztorija, akik miután túlélnek egy iskolai lövöldözést, megpróbálják a művészet segítségével feldolgozni a történteket. A daluk sikeres lesz, de csak egyikükből, Celeste-ből lesz sztár, amit annak köszönhet, hogy talál magának egy rámenős menedzsert (Jude Law). Eltelik majdnem húsz év, és a 31 éves Celeste, akit ebben a részben már Natalie Portman játszik, még mindig híres. De már túl van a legsikeresebb korszakán, van egy lánya is, akit szintén Raffey Cassidy alakít. Ekkor derül ki, hogy a súlyos érzelmi problémákkal küzdő Celeste-et újabb erőszakos esemény fenyegeti.

Bár a film megosztotta a kritikusokat a Velencei Filmfesztiválon, Portman alakítását mindenki kiemelte. A Vox Lux magyarországi premierjéről egyelőre nem tudunk. 

Ne maradjon le semmiről!