Index Vakbarát Hírportál

Bájos öreg nénit is agyonver Marvel Kapitány az új előzetesben

2018.12.04. 14:09

Megjelent a Marvel első női főszereplős szuperhősfilmjének új előzetese: bár Brie Larson mellett elvileg Jude Law lesz a férfi főszereplő, azért a trailert inkább Samuel L. Jackson uralja. Még egy cuki macskának is gügyög egy sort, mert hát, ahogy a dakota közmondás tartja, cicával és ősz hajú nénik megverésével bármit el lehet adni. Vagy valami ilyesmi.

Az előzetesbe sok újdonság került az első változathoz képest (amit már szinkronizálva is meg lehetett nézni korábban): még nagyobb a hangsúly a hős eredettörténetén, amiről nyilván a film is szólni fog. A Carol Danvers néven született pilótanő balesetet szenvedet, a DNS-e összekeveredett egy földönkívüliével, így szuperképességekre tett szert, állati erős lett, még repülni is tud, és így tovább, de őt két dolog érdekli igazán: hogy ki volt ő, mielőtt Marvel Kapitányt csináltak belőle, és hogy hogyan tudná megállítani azt a háborút, amit mások szerint inkább megvívnia kéne.

A főszerepet az Oscar-díjas Brie Larson játssza, a cselekmény meg a Marveltől egy kicsit meglepő módon évekkel a Hulk, a Vasember, az Amerika Kapitány és a Thor előtt fog játszódni. A macska pedig a Marvel-képregényeket nagyon jól ismerők szerint valószínűleg nem is egy macska, de a képregényeket nem ismerők közül a linkre csak az kattintson, akit nem zavar egy kisebb spoiler.

Nemcsak az első női főszereplő, de az első női rendező bemutatkozása is lesz a Marvel Kapitány a stúdiónál, bár azért kedvesen nem merték egy nőre bízni az egészen, Anna Boden mellett Ryan Fleck is kap egy rendezői széket.

És persze már hónapokkal a premier előtt meg is volt az első, mondjuk elég fékezett habzású hímsoviniszta "balhé" is: mivel Larson nem mosolygott a plakátokon, egy csomó férfi kiakadt, hogy márpedig kéne neki. Mire Larson vigyort fotosoppolt egy rakás korábbi Marvel-plakát férfi szuperhőseinek arcára, arra hívva fel a figyelmet, hogy ugyan miért mindig csak a nőktől várják el a cukiskodást.

A filmet 2019. március 7-én mutatják be a magyar mozik.

Ne maradjon le semmiről!