Index Vakbarát Hírportál

A Filmalap 327 millió forintot ad a Pesti balhéra

2018.12.14. 12:21

Az elsőfilmes Lóth Balázsban (lent, képen) és filmtervében bízik annyira a Filmalap, hogy pénzt adjon neki - na nem annyit, mit a Kincsemre, csak úgy szolidan 327 milliót, amiből aztán vagy kijön az elképzelések szerint egy korábban soha nem látott Budapesten játszódó vígjáték, vagy nem. A filmről egyelőre nem sokat tudni: öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a "Pesti balhé".

Az alkotói:

  • Lóth Balázs - forgatókönyvíró/rendező
  • Kis-Szabó Márk - forgatókönyvíró (HBO Forgatókönyvíró verseny fődíjasa)
  • Inotay Ákos - forgatókönyvíró (Merlin színház társulatának tagja)
  • Fülöp Péter - producer (dolgozott a World War Z-ben és a Die Hard – Drágább, mint az életed-ben)
  • Hutlassa Barnabás - producer (Kincsem, Napszállta, Aranyélet)
  • Balázs István Balázs - operatőr (Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj nyertese)

A főváros kiemelt szerepet játszik a filmben. Jellegzetesen nagyvilági helyszíneken forgatunk: exkluzív szállodákban, budai villákban és a város ikonikus pontjain, ebből áll majd össze egy – a reményeink szerint – korábban még soha nem látott Budapest

- mondja Lóth Balázs, aki rövidfilmesként már ismert, és Epilógus címmel forgatott egy filmet Péterfy Bori főszereplésével.

Nem Lóth az egyetlen elsőfilmes, akit a Filmalap támogatott az elmúlt években: bíztak pl. a kultfilmmé vált VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant rendező Reisz Gáborban, a fesztivál- és közönségkedvenc Liza, a rókatündérben (Ujj Mészáros Károly), az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Saul fiában (Nemes Jeles László), valamint a Cannes-ban díjazott Egy nap (Szilágyi Zsófia) című filmben is, mely versenyben van az Európai Filmakadémia díjáért a legjobbnak tartott hat európai elsőfilm között.