Index Vakbarát Hírportál

Ki ne akarná a zsebében hordani az állami médiát?

2016. október 27., csütörtök 15:27

És most nem egy mutyiról van szó metaforikus megfogalmazásban: kijött az MTVA mobilapplikációja, amelyen telefonról és tabletről is elérhető a közmédia teljes műsora.

Elkészült a Médiaklikk.hu, az állami média teljes televíziós és rádiós tartalmi kínálatát lefedő multimédia-portáljának mobilapplikációja, amely révén élőben követhető és visszanézhető a csatornák műsora. Az applikációból wifivel az okostévére irányítható a műsor, tehát a jövőben a tévén keresztül is nézhetjük a tévét, ami azért elég hasznos újításnak tűnik.

Az MTVA közleményében úgy fogalmaz, „A közmédia az új applikációtól azt reméli, hogy a Médiaklikk látogatottsága mintegy 30 százalékkal növekszik a következő időkben. A médiafogyasztási szokások alapján ugyanis a hazai televíziós háztartásokban élők 34 százaléka vallja magáról azt, hogy rendszeresen néz televíziós tartalmakat a weben vagy az okoseszközén, s közülük 64 százalék az adott televízió weboldalán vagy alkalmazásában teszi ezt.”

A Médiaklikk applikációja az MTVA hetedik mobilalkalmazása az M4 Sport, az MTVA Boxutca, a Petőfi Live, a Híradó, a Dal és a Virtuózok után.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok