Index Vakbarát Hírportál

274 milliós sikerdíjat kaphat Such György

2017. június 14., szerda 16:17

273 millió 766 ezer forint céltartalékot képzett kötelezettségként Such György megbízási díja címszó alatt a közmédia alá tartozó Duna Médiaszolgáltató. Ennyit kaphat a Magyar Rádió volt elnöke, az Országgyűlési Hivatala jelenlegi főigazgatója - írja a 24.hu. Erre a Duna Médiaszolgáltató éves beszámolójának mellékletének egyik bekezdésében figyeltek fel. A beszámolót Dobos Menyhért, az állami médiavállalat vezérigazgatója jegyzi, de több nem derül ki Such pénzével kapcsolatban. A portál kereste a közmédia sajtóosztályát, de nem reagáltak.

Such 2006 és 2010 között az SZDSZ, a Fidesz és az MSZP megegyezésének eredményeképpen volt a Magyar Rádió elnöke. Később Kövér László javaslatára lett az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója. Emellett ő a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke is.

Such a 24-hu-nak elmondta, hogy jogerősen is megnyerte azt a pert, amelyet a közmédia egyik elődje, a Magyar Rádió Közalapítványa ellen indított, mivel a közmédia nem kívánta kifizetni az elnöki alapfizetésén felül azt a sikerdíjat, ami azért járt volna neki, mert nyereségessé tette az intézményt. Bár Such az első pert már megnyerte a Kúrián, az általa követelt járandósága nagyságáról szóló még folyamatban van. Feltételezése szerint ezért képzett számára céltartalékot a Duna Médiaszolgáltató, a Magyar Rádió jogutódja, mert úgy számolhattak, egykori 175 millió forintos követelése kamatostul mostanra ekkorára nőhetett.

Rovatok