Index Vakbarát Hírportál

2018-ban újra szólhat a rádió a Class FM helyén

2017. augusztus 24., csütörtök 08:01 | aznap frissítve

Várhatóan a jövő év közepétől szólal meg újra az egykori Class FM frekvenciáján egy országos kereskedelmi rádió, a pályázatot a jövő hónapban írják ki, válaszolta a Világgazdaság kérdésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A pályázati felhívást várhatóan szeptember elején teszik közzé.

A közzététel után legalább hatvan napot kell adni az ajánlatok benyújtására, a teljes ügyintézési határidő nyolcvanöt nap. Ha egy pályázó megnyeri a tendert, akkor a médiaszolgáltatási jogosultság kezdetétől százhúsz napja van arra, hogy megkezdje az adást, így leghamarabb 2018-ban szólalhat meg a rádió. A pályázaton az évi nettó 499,7 millió forintos szolgáltatási alapdíjra lehet licitálni.

Az új kereskedelmi rádió olyan helyeken is hallható lesz majd, ahol korábban a Class FM vétele nem volt a legjobb. A médiatanács az eddigi lefedettségen túl ugyanis Fehérgyarmat, Gerecse, Szentes és Vasvár telephelyekkel is kiegészítette a frekvenciatervet.

A kereskedelmi rádiózás kezdetétől két országos csatorna volt Magyarországon: előbb a Sláger és a Danubius rádió, később pedig a Neo FM és a Class FM. A Neo pénzügyi okokból beszüntette adását, a hatóság pedig más célokra fordította a frekvenciát, így a Class FM egyedüliként maradt a piacon. A Simicska Lajos tulajdonában álló Class FM-et 2016 májusában megvette a Sláger Rádió Zrt. A Médiatanács 2016 augusztusában nem hosszabbította  meg a rádió frekvenciaszerződését, 2016 októberében pedig felfüggesztették a Class FM frekvenciájára kiírt pályázatot. A Class FM tovább szól, de csak interneten érhető el.   

Rovatok