Index Vakbarát Hírportál

Másfél évig titkolta a közmédia, mennyit keresnek a vezetői

2018. január 10., szerda 21:16

A kérdésük után másfél évvel adta ki az RTL Klub híradójának a közpénzből működő állami média a vezetői fizetéseket. Az MTVA juttatásait ide kattintva bogarászhatja ki, aki ide kattint, a közmédiás vezetők kocsihasználatról tudhat meg többet, aki ide, szintén a fizetésekről.

Az RTL híradójának az évente átlagosan 80 milliárd adóforintból fenntartott közmédia nem árulta el a vezetőség fizetését, csak miután a bíróság az RTL-nek adott igazat.   

A riportból kiderült, hogy Böröcz István, aki 2011-2013 közt volt vezérigazgató az MTVA-nál havi bruttó 2 millió forintot keresett, és 17,5 milliót kapott távozáskor, Szabó László Zsolt 2013-2015 között szintén havi 2 milliót keresett bruttó, és 12 milliót kapott távozáskor, és a 2015-től a vezérigazgatói posztot betöltő, Vaszily Miklós szintén bruttó 2 milliót keres. 

A vezérigazgató utáni második legnagyobb fizetést az a Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató kapja, akit még egy 2011-es riportja miatt a bíróság szerint hírhamisítónak lehet nevezni. Bruttó 1 850 000 forintot keres havonta. 

A köztévé idén még több pénzt kapott mint tavaly, a többletből fél milliárd forintot béremelésre költenek majd el. 

Az RTL-nek nyilatkozó ügyvéd szerint az állami média nevetséges érvekkel próbálta meg eltitkolni az adatokat, a céljuk az időhúzás volt, hogy minél később derüljenek ki az adatok. 

 

Rovatok