Index Vakbarát Hírportál

Visszatért a szexuális zaklatással vádolt Bill Cosby

2018. január 23., kedd 15:19

Kisebb közönség előtt visszatért a színpadra a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby hétfőn. A 80 éves amerikai komikus szülővárosa, Philadelphia egyik dzsesszklubjában adott előadást mintegy 50 fő előtt. Cosby pár perces dobolással nyitotta a showt a LaRose Jazz Clubban, majd egyórás műsort adott, amelynek során többek között az öregedésről és a látása csökkenéséről viccelődött.

Cosby 2015 májusa óta nem lépett fel. Akkor kerültek nyilvánosságra a szexuális bántalmazás miatt ellene felhozott első vádak, így az utolsó, atlantai fellépését többször megszakították dühös nézők. A hétfői showt nem zavarta meg senki, a Twitteren azonban erős bírálatokat kapott.

Mint korábban írtuk, Bill Cosby zaklatási ügyei 2014-ben kaptak nagyobb nyilvánosságot, erről készített összefoglaló cikkünket itt lehet elolvasni. Azóta több eljárást is indítottak a színész ellen, tavaly januárban bizonyítékok hiányában egy ügyben már felmentette a bíróság. A komikust mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a showbiznisz munkatársai is. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült.

Rovatok