Index Vakbarát Hírportál

A közmédia vezetője úgy tette helyre a Jobbikot, hogy azt senki nem köszöni meg

2018. április 21., szombat 16:34 | aznap frissítve

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szombaton sajtótájékoztatón ment neki többek között a közmédiának. Azt mondta, hogy a közmédia és más nagyobb sajtóorgánumok a kampányban egyoldalúan tájékoztattak, megsértettek minden jogszabályt és irányelvet, írja az MTI.

Alig fél órával később pedig az MTI-ben megszólalt a közmédia egyik vezetője, Dobos Menyhért. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt írta, hogy a közmédia határozottan visszautasítja a vádakat.

Dobos Menyhért azt írta, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjének állításával ellentétben a közmédia beszámolt a többi párt hírei mellett a Jobbik választási kampányáról is.

„Ezt bizonyítja az a 693 alkalom, amikor az elmúlt két hónapban az M1 televíziós csatorna a hírfolyamában tudósított a Jobbikkal kapcsolatos hírekről, valamint az a 485 eset is, amikor a Kossuth rádió a hírműsoraiban számolt be az ellenzéki párthoz kapcsolódó információkról" - olvasható az MTI-n olvasható közleményben.

Dobos szerint ezt bizonyítja az, hogy nemzeti hírügynökség kampányidőszak alatt kiadott 76 híre és a Jobbik kezdeményezésére megjelent 79 közlemény az Országos Sajtószolgálatban.

Mindezek mellett az M1 televíziós csatorna és a Kossuth rádió öt-öt percet biztosított a Jobbik számára, amikor önállóan ismertethette volna a párt választási programját, ehelyett azonban akkor is nagy teret szenteltek a műsorok szerkesztési gyakorlatával kapcsolatos kritikának, írja Dobos.

A közmédia továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett - írta Dobos Menyhért vezérigazgató.

Mi tagadás, Dobos szavai mellett ott állnak a tények, egy gyors kereséssel találtam is cikkeket, amelyek a közmédiában megjelentek a Jobbikról:

Pávatáncot lejt Vona Gábor a melegek szavazataiért

Pesti Srácok: Zűrös múltú jobbikos fenyegette veréssel az államtitkárt

Megszólalt a müezzin Vona Gábor sajtótájékoztatóján

Nem volt hiteles a Jobbik arculatváltása

Tagadja a Jobbik a választási korrupciót

És hát sugalmazott rejtett homoszexualitás sem volt még annyira dokumentálva kormányzati sajtóban, mint Vona Gábor coming outja:

Vona: büszke heteroszexuális vagyok

De lehetne szemezgetni még holnap estig. Érthetetlen, mi a gondja a Jobbiknak.

Nyitókép: Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) átveszi a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Balog Zoltántól az emberi erőforrások miniszterétől az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Pesti Vigadóban 2017. március 14-én. (Máthé Zoltán/MTI)

Rovatok