Index Vakbarát Hírportál

Nem adja ki az MTI az LMP közleményét Mészáros Lőrinc feljelentéséről

2018. október 18., csütörtök 13:28

Az MTI Sajtóiroda emailben közölte a párttal, hogy „Az LMP feljelenti Mészáros Lőrinc cégcsoportját a közbeszerzési túlárazások miatt” című, az MTI OS-hez eljuttatott közleményük "az OS Szabályzatának 14. 3. pontjába ütközik, ezért azt nem áll módunkban kiadni". Arra is felhívták az LMP figyelmét, hogy szabályzat szerint "az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik".

A szabályzat hivatkozott pontja szerint a kiadott közlemények nem járhatnak mások személyhez fűződő jogainak sérelmével. Vagyis az MTI szerint az a hír, hogy az LMP hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cégcsoport gyanítható közbeszerzési visszaélései kapcsán, sérti Mészáros Lőrinc személyhez fűződő jogait.

A feljelentés előzménye, hogy két napja kiderült, Mészáros Lőrinc három fő cége az elmúlt három évben összesen 96 milliárd forintos felárral vállalta el a közbeszerzéses munkákat. Emiatt tett feljelentést az LMP, és erről nem akart hírt adni az MTI.

Nem ez az első ilyen eset, korábban, szintén a személyhez fűződő jogokra hivatkozva nem adták ki azokat a közleményeket, amelyben az Elios Zrt.-vel kapcsolatos nyomozásra utalva megjelent Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök vejének a neve. De az is előfordult, hogy a Mazsihisz közleményt tiltották le, mert kritizálták a köztévét.

Rovatok