Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a Vasárnapi Hírek

2018. november 29., csütörtök 13:11

Megszűnik a Vasárnapi Hírek, beleolvad a Népszavába, írja a hvg.hu. „A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó” – nyilatkozta Puch László, a kiadót, a XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosa. Azt is elmondta, hogy az ötlet nem új, már korábban is gondolkodtak a két újság valamilyen összekapcsolásáról. 

Szerdán jelentették be, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. megvásárolta a Magyar Idők kiadóját, és közvetett tulajdonába került a Lapcom, az Inform Média, valamint a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó vállalat.

A társaság megvette a Magyar Idők és a Karc FM kiadóját, a Magyar Idők Lapkiadó Kft.-t. Leányvállalata, a Mediaworks pedig tovább bővítette regionális lappiaci érdekeltségeit: a Kisalföld, a Délmagyarország, a Bors, az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló kiadóvállalatai mellett megvásárolta a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.-t. Ez utóbbi gondozásában jelenik meg a Szabad Föld, valamint a Vidék Íze, és a Diéta & Fitnesz magazin. (A részletekről ebben a cikkben írtunk hosszabban.)

A Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft. eddig a Népszava tulajdonosáé volt.

Rovatok