Index Vakbarát Hírportál

Axl Rose és Rihanna is letiltotta dalait Trump gyűléseiről

roshanna
2018.11.05. 13:47

Donald Trump gőzerővel kampányol a kedden esedékes amerikai félidős választások előtt, kampánygyűlésein pedig továbbra is olyan zenészek dalait használja, akik erre nem adtak engedélyt a republikánus párti elnök számára. A Guns N' Roses énekese, Axl Rose és Rihanna is Twitteren írta meg, hogy nem járultak hozzá ahhoz, hogy dalaikat ezeken az eseményeken használják.

Axl Rose már korábban is kritizálta az elnököt, most azt írta üzenetében, hogy a GNR ellenez minden olyan esetet, amikor valaki hozzájárulás nélkül használja a dalaikat egy politikai rendezvényen. Már formálisan is benyújtották a kérelmüket, hogy megtiltsák a dalok használatát, de az énekes azt írja, hogy jogi kiskapuk miatt Trump kampánycsapata továbbra is használhatja a azokat. Rose viszont a kiskapukat sajnos nem részletezte.

A Guns N Roses mellett Rihanna is Twitter-üzenetet írt azzal kapcsolatban, hogy hiába játsszák a dalait Trump rendezvényein, ő ehhez nem járult hozzá, és megtette a szükséges lépéseket az ügyben. Egy Tennessee-ben rendezett találkozón lehetett hallani a Don’t Stop the Music című számát, erről Rihanna csak utólag értesült.

Az elmúlt években számos olyan eset történt, amikor a Trump eseményeken jogtalanul használtak egy zenét, korábban Pharrell, a Rolling Stones, a Beatles, az Aerosmith tagjai is jelezték, hogy hiába lehet a dalaikat hallani, ők nem járultak hozzá a használathoz és nem is értenek egyet Trump döntéseivel.

Axl Rose azt is írta, hogy szerinte különösen ironikus a tény, hogy a Trump támogatók Trump-ellenes énekesek dalait hallgatják ezeken a rendezvényeken. Azt is megjegyezte, hogy szerinte a Trump szavazók nem látják ebben a helyzetben az iróniát.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok