Index Vakbarát Hírportál

Index20: Diplo nemi életének nyomában

GYŰLÖLLEK TITEKET (a cikk eredeti, 2015-ös címe)

BOCSSAJEAUX
2019.05.15. 17:39

Idén 20 éves az Index, és ennek örömére összeszedtünk egy csomó érdekes, izgalmas vagy szimplán csak szórakoztató történetet a szerkesztőség életéből. Engem az a marha megtisztelő feladat ért, hogy írjam meg annak a remek kis napnak a történetét, amikor lázas betegen arra kényszerítettek a saját főnökeim, hogy

egy közepesen ismert magyar énekesnőt hívjak fel, és kérdezzem meg tőle, hogy igaz-e a pletyka, hogy egy amerikai sztár DJ meglepetésbulija azért maradt el Budapesten, mert fellépés helyett vele töltötte az éjszakát.

A sztoriról kiderült, hogy full kamu, de én tisztességesen megpróbáltam utánajárni, kizárólag azért, hogy a saját kollégáim megszívassanak.

Eredetileg ezt a cikket adtam le publikálásra, az érdekesség kedvéért – az énekesnő nevén kívül – semmit sem változtattunk meg a cikkben, hanem minden bekezdés után odaírtuk, hogyan is vertek át a saját munkatársaim, mentoraim, barátaim, indexes harcostársaim. 

Mindenkit meglepett, hogy a Sziget szombati napján a Major Lazerrel fellépő Diplo bevállalt még egy ingyenes afterpartyt is az A38-on, de hiába telt meg teljesen a hajó éjszakára, az amerikai producer végül betegségre hivatkozva lemondta a bulit. Ahogy ez lenni szokott, beindult a találgatás, hogy vajon Diplo pontosan miért mondta le az egészet, miközben a dühös bulizók Facebookon a szervezőket kezdték el hibáztatni a bénázásért. Aztán nagyon rövid idő alatt felbukkant egy pletyka, hogy Diplo valójában egy magyar énekesnővel töltötte az estét. Felhívtuk az énekesnőt, hátha mesél a történtekről.

Kommentár: Diplo 2015-ben a Major Lazer tagjaként lépett fel a Szigeten, és hamar híre ment, hogy akkor - és még talán ma is - a legmenőbb elektronikus zenei producerek közé tartozó amerikai a fesztivál után ad egy meglepetésbulit az A38-on. Mi is elmentünk a helyszínre, ahogy több száz más ember is, de a buli végül betegség miatt elmaradt. Ezt annyira nem is sajnáltam, mert 2015-ben, ha jól számolom, olyan 13 fesztiválon voltam, és a Sziget volt a legutolsó. Vasárnap reggelre kijött rajtam a három hónapnyi kosz, pia, fáradtság, és reggelre be is lázasodtam.

A magyar könnyűzenei színtér pont annyira kicsi, hogy a legvadabb pletykák pillanatok alatt körbejárják az egész közeget, ez történt Diplo esetében is. Alig két nappal a szombati buli után már olyan hír terjedt, hogy a producer valójában nem is beteg, hanem egy magyar énekesnővel töltötte az estét, ezért mondta le az A38-as bulit. Ez az énekesnő [XY], aki pont a napokban cserélte Diplo képére a Facebook-coverfotóját, illetve közös szelfit is készített a producerrel valahol, amiről sajnos nehéz megmondani, hogy a Szigeten, vagy már más helyszínen készült.

Kommentár: Így négy év távlatából már nem emlékszem pontosan, de tényleg az a hír terjedt, hogy Diplo annyira "beteg", hogy a hotelszobájában lázmérőzi egy magyar énekesnő. Nyilván ez csak ordas pletyka volt, ami megjárta az Index belső kommunikációs felületeit is, azonban egy-két jel tényleg arra utalt, hogy a Diplo-rajongó magyar énekesnő és az amerikai producer esetleg összeszűrhették a levet. Ami meg ugyebár annyira keményen bulvár téma, hogy mi magunk elröhögcséltünk rajta, de a franc se gondolta volna, hogy ennek a sztorinak itt még nincs vége.

Ezért felhívtuk az énekesnőt, aki csak félig támasztotta alá a történetet. Nagyon hamar leszögezte, hogy a magánéletéről nem kíván nyilatkozni, de azt elismerte, hogy valóban találkoztak Diplóval szombaton. Állítása szerint régebbről ismerik egymást, de ennél többet nem szeretne és nem is fog mondani, mert ez a magánügye. Azt viszont megerősítette, hogy a zenész ugyan nem volt lázas beteg, de tényleg nem volt olyan egészségi állapotban, hogy bevállaljon még egy bulit Budapesten. Azt még hozzátette, hogy pont ennek köszönhetően tudtak találkozni este, de ennél részletesebben nem kívánt belemenni a témába.

Kommentár: Egyszer csak jött a kérés akkori főnökömtől, Libor Anitától és a főszerkesztő-helyettes Kárpáti Marcitól, hogy akkor most ők megszerezték [XY] énekesnő telefonszámát, és szépen hívjam fel, és kérdezzek rá erre az egészre nála. Mondanom sem kell, hogy egy rakás kételyem volt ezzel kapcsolatban. 1. Ez akkora bulvár, mint a ház, szóval hívja fel szépen a Velvet. 2. Rohadt beteg vagyok, leírtam mindent, hadd ne én szívjak már lázasan otthon ezzel a cikkel. 3. Most halál komolyan fel kell hívnom [XY] énekesnőt, hogy "Szia, tényleg azért maradt el Diplo A38-as bulija, mert a csávó veled kúrt?" Mivel 2015-ben még bőven gyakornok voltam, nem igazán mertem visszapofázni senkinek, így felhívtam a számot, amit megadtak nekem. A telefon másik végén egy rezignált női hang diplomatikusan elmondta, amit a cikkben is megírtam. A nyilatkozata alapján összeraktam ezt az anyagot, leadtam rovatvezetőmnek, Anitának, és visszafeküdtem aludni, annyira szarul voltam.

Kérdeztük arról is, hogy a kettőjük ismeretsége esetleg azt jelenti-e, hogy a producer és az énekesnő a jövőben együtt dolgozik (Diplo csinált már számot M.I.A.-nek, Madonnának, Beyoncénak és más híres énekesnőknek is), de [XY] erre azt válaszolta, hogy ilyen szóba sem került, mivel nagyon különböző egymástól a stílusuk.

Kommentár: Kicsivel később Anita jelezte nekem, hogy került fotó a cikkbe, nézzek már rá. Rohadtul nem volt kedvem hozzá, iszonyatosan szégyelltem az egész cikket, és full megalázva éreztem magam, amiért nekem más emberek magánéletében kell vájkálnom. Végül megnéztem, és a cikk tetején látható csoportkép került bele, [XY] énekesnőről meg kiderült, hogy a pár hete már az Indexben dolgozó Előd Fruzsi volt valójában, akinek fel sem ismertem a hangját. Iszonyatosan felhúztam magam, de Fruzsi legalább azzal megnyugtatott, hogy kifejezetten kedvesen, illedelmesen kérdeztem rá arra, hogy "Szia, te tényleg kúrtál Diplóval?"

A dilizésnek egyébként az lett a vége, hogy az Indexvideó egy évvel később még tovább ment a szívatásomban, és konkrétan a Szigeten a Balaton Soundon készült videójuk után random fesztiválozókat vettek rá a tudtomon kívül, hogy borzalmas szóviccekkel bombázzanak, a legőszintébb sajnálatomra.

Ugyanez a túloldalról

2015 nyarán érkeztem az Indexbe gyakornoknak, és az egész sokkal simábban indult, mint amire számítottam. A várakozásaimmal ellentétben (mindig a legrosszabbra készülök azon az alapon, hogy így már csak kellemes meglepetések érhetnek) az első pár hét során nem csináltam totálisan hülyét magamból, nem néztem be alapvető dolgokat, nem kaptam teljesíthetetlen vagy éppen megalázó feladatokat, csak odafigyelést és szakmai tanácsokat.

Mondhatni álomszerűen alakult az egész, és már azt hittem, hogy a mendemondákból ismert beavatós szívatást is sikerült megúsznom. Még egy árva "Te ki a faszom vagy?" sem jött az első listára írt levelem után a kollégától, aki így szokott kedveskedni az újaknak. Mígnem pár hét után egy nap szóltak, hogy Kárpáti Marci főszerkesztő-helyettes beszélni akar velem, és fáradjak be az egyik irodába. Elképzelésem sem volt, mit akarhat, sok jóra mondjuk nem számítottam.

De azért arra sem, hogy megkér, játsszak el telefonon egy számomra tök ismeretlen magyar énekesnőt, és sejtessem azt az érdeklődő Sajó kollégának, hogy Diplóval töltöttem az éjszakát.

Pedig pontosan ez történt, én pedig annak ellenére, hogy iszonyatosan rossz színész vagyok, és valahol sajnáltam is az áldozatnak kiszemelt másik gyakornokot, belementem, gondolván az én pozíciómban ez egy úgynevezett visszautasíthatatlan ajánlat.

Sajó nem sokkal később fel is hívott, én pedig a torkomban dobogó szívvel a lépcsőházban fel-alá járkálva valahogy elhebegtem, hogy tényleg Diplóval voltam, de higgye el, nem miattam maradt el a buli, mert közben tényleg ápolásra szorult. Szinte biztos voltam benne, hogy csalódást keltően béna lett a produkció és a hangom is felismerhető, de meglepetésemre nem így lett: nem sokkal később bekerült a szerkrendszerbe az exkluzív beszámoló a Diplós kalandról, a lehetőségekhez képest egyébként tényleg korrektül tálalva (respekt, Sajó!).

Miután túl voltam rajta, persze már baromi viccesnek tűnt az egész, pláne hogy mielőtt lelepleztük magunkat a szerző előtt, már a fél szerkesztőség a betárazott cikken röhögött. Azt már nem mondanám, hogy Sajó is ilyen jó poénnak találta a dolgot (lásd még: “Gyűlöllek titeket”, mint cikkcím) de azóta már kibékültünk a felcsúti szerelemexpresszen. (ezt a szöveget Előd Fruzsi írta)



Rovatok