Index Vakbarát Hírportál

A csellóm az első számú nő az életemben

2021.08.01. 17:16

A cselló sokkal több mint komolyzenei hangszer. Ezt már egy jó ideje bebizonyította a 2CELLOS. A világhírű formáció csellistája, HAUSER exkluzív videóriportban mesélt nekünk többek között arról, hogy az önálló, nagy HAUSER-turnéjának legelső állomása Budapest lesz.

A csellóm az első számú nő az életemben

Bár az önálló koncert időpontját még nem tűzték ki, az biztos, hogy a 2CELLOS 2022 májusában eljön Budapestre. HAUSER nagyon sokszor járt már Magyarországon, lenyűgözőnek találja Budapestet, szereti a magyar ételeket, a népzenénket, és persze a gyönyörű nőkről is elismerően beszélt.

De hiába bármilyen szépség, a sármos csellista szívében az első helyet örökre a csellója foglalja el. Legalábbis most ezt állítja. 

A csellóm a feleségem. Amikor turnézunk, az számunkra olyan, mint egy nászút. Külön helye van mellettem a repülőn, kap saját ételt, pezsgőt. Mellettem alszik. Féltékenyek is rá a nők.

HAUSER arra a legbüszkébb, hogy sikerült népszerűbbé tennie a csellót. Szerinte a hangszer hangja olyan, mint az emberi énekhang, és bármilyen stílust lehet rajta játszani, nem csak a komolyzenében van helye.

A világ számos stadionjában koncertezett már

óriási nevekkel – mint például Elton John –, de azt mondja, hogy az a koncert, amire a legbüszkébb, még nem történt meg. Szeretne önálló turnét, ahol minden arcát meg tudja mutatni: a komolytól a romantikuson át az egészen őrültig. Tervei szerint jövőre Budapestről indul útjára a HAUSER-turné. 

Alig várjuk!

Kattintsatok fent a videóra, és hallgassátok meg, mit tud elmondani magyarul HAUSER!



Rovatok