Index Vakbarát Hírportál

500 darab extasyt foglaltak le a Szigeten

2010.08.11. 15:30
Az Index fesztiválblogja
Kábítószergyanús tablettákat és növényi származékokat foglalt le a rendőrség a fesztiválon.

Több mint ötszáz kábítószergyanús tablettát találtak a rendőrök egy külföldi állampolgárnál a Sziget fesztiválon - olvasható a rendőrség honlapján szerdán megjelent közleményben. E szerint eljárást indítottak egy 25 éves libériai és egy 23 éves nigériai férfi ellen, mert megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kábítószergyanús anyagokat tartottak maguknál.

A két férfi a Hajógyári-szigeten terjesztette a szert, amikor felfigyeltek rájuk a rendőrök. A libériai férfitól 29 kábítószergyanús növényi anyagot tartalmazó alufólia pakettet, valamint 512 kábítószergyanús tablettát foglaltak le. Ezután a nyomozók a nigériai férfi V. kerületi bérlakásában házkutatást tartottak, és mintegy 940 gramm kábítószergyanús tablettát találtak - olvasható a közleményben.

Lasz György, a fesztivál biztonsági főnöke elmondta, az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a droggal kapcsolatos felderítésre. A biztonsági szolgálat tagjai sűrűbben járőröznek, akár 5-10 percenként is.

A vezető szerint - bár van intézkedési joguk a fesztivál területén - a droggal kapcsolatos problémákat minden esetben a rendőrséggel közösen oldják meg. Ha gyanús esetet tapasztalnak, jelzik a nyomozóknak, ők pedig intézkednek. Lasz György elmondta azt is, hogy nincs több kábítószer az idén a Szigeten, mint egyébként; szigorításra sincs szükség.

Még kedden elfogtak egy 45 éves férfit, aki a fesztivál közelében nyolc külföldi állampolgár hátizsákját eltulajdonította. A közleményben foglaltak szerint a Sziget első két napján elsősorban vagyon elleni bűncselekményekről - sátorból lopás, zseblopás - érkezett bejelentés a rendezvényen lévő rendőrőrsre.