Index Vakbarát Hírportál

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bár nem Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című művében kapott szerepet, hanem a George R. R. Martin Trónok harcában, de a hűséges és bátor harcos szerepét megformáló Gwendoline Christie ma ünnepli negyvenkettedik születésnapját. 

  Vagyis most már tudja, hogy a kor nem számít, hiszen minden kérdésre a végső válasz: 42.

 • Járőrszolgálat közben akadtak rá egy helyes kiskutyára a nagykátai rendőrök, az állatot orvoshoz vitték. A „sérült kistigris” lábtörést szenvedett, ezért megkapta a megfelelő ellátást, majd a helyi menhelyre szállította a rendőrség. A további gondoskodást, ellátást az ott dolgozók vállalták.

 • Tolna megyei rendőrtaps nyerte a Magyar Rendőrség „hivatalos turizmust népszerűsítő filmsorozatát”, melyet „Day & Night” challenge néven indított útjára a Budapesti Rendőr-főkapitányság idén nyáron.

  A videósorozatban mind a 19 megyei rendőrfőkapitányság kiállít egy-egy szép szolgálati járművet és egy közrendvédelmi szakembert illetőségi területének legszebb tartózkodási helyére. A kiválasztott rendőr szemrevételezi a helyszínt, majd összeüti a tenyerét.

  A hivatalos közeg által végrehajtott cselekmény következtében megszűnik a nap által biztosított természetes közvilágítás, és megnézhetjük a tetthelyet mesterséges fények és a járőrkocsi színes villogói által biztosított láthatóságban.

  A győztes megyének járó elismerést Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya Szekszárdon adta át Tolna megye rendőrfőkapitányának, Szabó Csaba r. Dandártábornoknak

  – olvasható a Police.hu internetes oldalon.

 • A közönségsikerre tekintettel harmadik évad is készül A tengeralattjáró című német tévésorozatból, ráadásul csúcstechnológiával – jelentette be a sorozatot sugárzó Sky tévécsatorna.

  Marcus Ammon, a Sky Deutschland eredeti tartalmakért felelős igazgatóhelyettese elmondta, hogy a második világháború idején játszódó tengeralattjárós dráma első két évada nagy siker volt a közönség körében. A produkciónak komoly rajongótábora van, nagy számban a fiatalabb nézőket is érdekli a történet, és sok nő is nézi a sorozatot. Mint hozzátette, a Samsunggal együttműködve kitűnő kép- és hangminőséget tudnak nyújtani a széria nézőinek.

  A produkció harmadik évadának új epizódjait a világon elsőként 8K-technológiával készítik, és a legkorszerűbb, Dolby Atmos hangzással lehet majd hallani.

 • Kevés annyira elhivatott szinkronszínésznő létezik a videojátékiparban, mint az egyébként igen dekoratív Briana White, aki az egyik női főszereplő, az Aerith Gainsborough nevű karakter angol szinkronhangja a Final Fantasy VII Remake-ben.

  Korábban a Twitch.tv-n is közvetítette a játékot (rajongói legnagyobb örömére). Annyira elérzékenyült, amikor Aerith-szel először találkozott a játékban, hogy miközben Briana hangján megszólalt, eltört nála a mécses, és örömében elsírta magát.

  Lelkesedésben tehát nincs hiány Briana White-nál, és ez azóta is így van, hogy a Final Fantasy VII Remake már több mint fél éve megjelent PlayStation 4-re. Ennek újabb ékes bizonyítéka, hogy Briana ezúttal olyan cosplay fotókat osztott meg a Twitteren, amelyeken saját karakterének ruhájába bújt.

  Hogy a hatás teljes legyen, az egyik képen még azt a sárga liliomot is szorongatja a kezében, amelyet rendszeresen láthattunk Aeris-nél, hiszen a lány bolondult érte.

 • Október 14-én az amerikai hadsereg 79. tüzérezredének 1. ütegébe frissen felszerelteket érte az a kitüntetés, hogy a szolgáló alakulatok közül először vehették át a régi-új zöld egyenruhát.

  Az Army Green Service Uniform (AGSU) szabásában modern, de stílusa megidézi a II. világháborús „Greens” uniformist, amellyel a színe is gyakorlatilag megegyezik – írta meg a military.com.

 • George Clooney a rendezője és a főszereplője a The Midnight Sky című sci-fi filmnek, amely a Föld rejtélyes katasztrófája után játszódik.

   A film premierjét december 23-ra tűzte ki a Netflix.

 • Egy új kutatás szerint a vámpír denevérek adott esetben sokkal fegyelmezettebben betartják a kötelező másfél méteres távolságtartást, mint az emberek – írja az UPI.com.

  Ugyanis amikor betegek lesznek, a vérszopó denevérek igyekeznek elszeparálódni a kolóniától, pont azért, hogy a vírus kevésbé terjedjen át társaikra – derült ki a Behavioral Ecology nevű szaklapban publikált tanulmányból.

  A tudósok korábban már fogságban tartott denevéreknél megfigyeltek hasonló social distancing viselkedést, azonban az új vizsgálatok a sajátos járványgörbe laposítási technikát most először azonosították egy vad denevérkolóniánál.

 • A hírek szerint szándékosan gyújtott New York-i tűzben többen megsérültek. Szerencsére az elsőről kiugrott vörös cica megúszta sérülések nélkül, bár a videó szerint nem sokon múlott.

  A macskát szemlátomást szándéka ellenére kórházba vitték, ahol füst belégzése miatt kezelték rövid ideig.

 • Az édes élet hódolója Gaitlyn Rae, aki egy napot se hagyna ki anélkül, hogy kedvenc tejszinhabjából ne majszolna. A nyolcéves majom rendkívül jól ismeri a konyhát, és akár egyedül is képes kiszolgálni magát. 

   A házi kedvenc oly annyira jól nevelt, hogy inkább tálból eszik, minthogy a kezét koszolja össze. 

 • John Legend és felesége nehéz időszakon vannak túl. Chrissy Teigen harmadik terhességénél komplikációk léptek fel, és bár többször is megjárták a kórházat, végül nem tudták megmenteni a babáját.

  A 34 éves modell azóta nemigen mozdult ki otthonról, most azonban képes bizonyíték is készült arról, hogy ezerrel készül az amerikaiak egyik kedvenc ünnepére, a Halloweenre.

  Teigen öltözéke ugyan meglehetősen nyáriasra sikeredett, lélekben már biztosan átadta magát az őszi hangulatnak. Az arckifejezését elnézve talán még vacillál néhány tökéletesnek tűnő tök között, de nem kérdés, hogy végül megtalálta a számukra legmegfelelőbbeket, amikkel feldíszíthetik majd az otthonukat az ünnep jegyében.

 • Antony, az Ajax 20 éves brazil szélsője alighanem a BL-játéknap legmegalázóbb kötényével hozta kellemetlen helyzetbe kedd este Bergamóban Hans Hateboert, az Atalanta holland jobbhátvédjét. A srácot fél Európa szeretné leigazolni, nem csoda, benne van a lábában a boogie. Az embernek óhatatlanul Esterházy Péter halhatatlan sorai jutnak eszébe Varga Zoltánról és Noskó Ernőről. 

Rovatok