Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Árverésen elkelt az a fából készült kellék, amit Harrison Ford használt lézerpisztolyként a Jedi visszatérben. A fegyverért 550 ezer dollárt fizettek, ami nagyjából 153 millió forintnak felel meg.

  A BBC azt írja, hogy ezzel a sugárvető lekörözte Luke Skywalker fénykardjának markolatát is, azért 450 ezer dollárt fizettek.

  A filmes ereklyék James Schoppe, az eredeti Star Wars-trilógia művészeti vezetőjének tulajdonában voltak, 30 év után adott túl rajtuk. Közel negyven tárgyat árvereztek el.

 • Megan Brainard kutyatulajdonos vehette át a világ legrondább kutyájának járó trófeát, amelyet Zsa Za névre hallgató 9 éves angol bulldogja nyert el a kaliforniai Petalumában rendezett kutyacsúnyasági világbajnokságon 2018. június 23-án – közölte az MTI.

  Le a kalappal.

 • Sárral keni be száraz levelekkel borított testű társát egy férfi a Manilától 120 km-re, Nueva Ecija tartományban fekvő Bibiclat településen. A helyi lakosok a több mint 100 éves rituálé során száraz levelekbe öltözve körmenetet tartanak és védőszentjükhöz, Keresztelő Szent Jánoshoz imádkoznak bőséges termésért és egyéb kívánságaik teljesüléséért. (MTI) 

 • Különös élménben volt része az AirAsia egyik indiai belföldi járatán utazóknak a héten. A Kolkatából Bagdográra induló repülőgép, technikai problémák miatt négy óra késéssel szállt fel, az emberek órákig ültek a kifutópályán vesztegelő gépen, se inni, sem enni nem kaptak. A kapitány megkérte az utasokat, hogy szálljanak le, de nem akartak, mert kint erősen esett az eső. Erre válaszul a pilótafülkéből olyan hűvös légkondit indítottak be, hogy köd ereszkedett a fedélzetre. 

  Egy utas elmesélése alapján a jeges légkondi és köd hatására egy nő hányi kezdett, a gyerekek pedig sírni. A légitársaság elnézést kért az esetleges kellemetlenségért, de hozzátették, a légkondi így szokott működni, ha nagyon magas a páratartalom. A feszült helyzetről videó is készült: 

  (via

Rovatok