Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A legjobbkor jön Magyarországra a Judas Priest: hiába lesz jövőre ötven éves a legendás heavy metál együttes, nemhogy nem hanyatlanak, de új lemezüket, a Firepowert elsöprő kritikai siker övezi, elég nagy az egyetértés abban a kritikusok között, hogy csaknem harminc éve nem adtak ki olyan jó lemezt Rob Halfordék.

  A július 24-i budapesti Aréna-koncertre készülve a szervező volt szíves eljuttatni hozzánk is néhány érdekességet az együttesről, én meg kíváncsi vagyok, hogy van-e benne újdonság az igazi rajongók számára, szóval aki igazi rajongónak érzi magát, szavazzon alul.

  • A banda neve egy 1967-es Bob Dylan számból származik: The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest. Bruno Stapenhill, az alapító basszusgitáros ötlete volt a név, és a banda többi tagja azonnal elfogadta.
  • Rob Halford elég sok munkát kipróbált, mielőtt a Judas Priest énekese lett, dolgozott pornómoziban, de volt színpadi világosító is. Ez utóbbi tapasztalatát átmentette a zenekar színpadi megjelenésének kialakításába is, és ezért kezdtek el abban az időben még csak kizárólag színházakban használt vizuális effekteket is használni a koncertjeiken.
  • British Steel című albumuk ikonikus, borotvapengés borítóját a lengyel származású Roslaw Szaybo tervezte, és szintén az ő munkája a banda azonnal felismerhető logója is. Bár a zenekar tagjaival baráti kapcsolatot ápol, a világhírű festőművész–fotós–grafikus kifejezetten nem szereti a metál zenét. A Judas Priest mellett tervezett még lemezborítót többek között Janis Joplin, Roy Orbison, The Clash, Miles Davis, Elton John és Santana számára is.
  • A British Steel albumcím egyébként Glen Tipton gitárostól származik, aki ipari tanuló volt a British Steels nevű fémmegmunkáló üzemben.
  • A 2001-es Rocksztár című film – Mark Wahlberg és Jennifer Aniston főszereplésével – annak a Tim Owensnek az igaz története, aki 1996 és 2003 között Rob Halfordot „helyettesítette” a Judas Priest énekesi posztján. A banda dobosa fedezte fel egy Judas Priest tribute zenekarban, gyakorlatilag az egyetlen ember volt, aki képes volt Rob Halford sikolyait is tisztán kitartani.
  • Rob Halford nem csupán saját szóló anyagain énekelt a Judas Priesten kívül, például kétszer is beugrott énekesnek Black Sabbath koncertre; először 1992-ben énekelt végig 2 bulit Ronnie James Diót helyettesítve, majd 2004-ben Ozzy Osbourne helyett lépett színpadra, amikor Ozzy lebetegedett az amerikai turnén.
  • Bár az énekesnek elég szép gyűjteménye van klasszikus és értékes autókból, mint Aston Martin, Corvette, egy speciális Mustang, és persze mellette a Harley Davidson motorok, mégis egy teljesen átlagos, 2006-os Cadillac DTS-sel szokott közlekedni. „Megbízható, nem feltűnő, és senki nem akarja ellopni” – kommentálta nemrég ezt a szokását.
  • A Judas Priest is bekerült a Simpson család egyik részébe, azonban az alkotók eltévesztették a zenekar stílusát, amin a rajongók annyira felháborodtak, hogy a következő epizódban Bartnak százszor le kellett írnia egy táblára, hogy a „Judas Priest nem death metál”.

  Hatalmas Judas Priest-rajongó vagyok, és...

  • 113
   Ma is tanultam valamit!
  • 26
   Ezeket kisujjból kiráztam volna
 • Rafael dos Anjos nem egy puhány figura. Oké, egy volt UFC-világbajnok nyilván alapból kemény arc, de a brazil konkrétan félig leszakadt füllel bunyózta végig júniusban a Colby Convington elleni címmeccsét (amiről itt olvashat). Dos Anjos füle még egy tavalyi edzésen sérült meg, utána a UFC 225-ig nem kevesebb, mint ötször varrták össze a sebet. A sérülést nyilván nem verték nagydobra,az érintett csak most csütörtökön jött elő a történettel és egy instagramos "A kemény helyzetek szülik a kemény embereket"-bejegyzéssel, melyben tudatta, hogy mivel most nincs lekötve meccse, ezért egy plasztikai sebésszel végre rendbeteteti a fülét.

  Maga a meccs nyilván nem tett jót annak a bizonyos fülnek, különösen mivel Covington stratégiájának az volt a lényege, hogy a brazilt az oktagon (ez a "ketrec" hivatalos neve) falánál nyomorgassa-gyűrje öt meneten keresztül. Az a kívülállók számára már az első menetben nyilvánvalóvá vált, hogy valami nem stimmel, mivel elkezdett szivárogni a vér a füle mögül (én azt hittem, hogy egy fogásból eleresztett könyökütés hasította fel a bőrt), de az csak most derült ki, hogy dos Anjos

  A meccs alatt arra végig gondolt, hogy bármelyik pillanatban leeshet.

 • Nem, nem a Hell reklám miatt, bár állati jó lenne, ha a Comedy Central hamarosan bemutatásra kerülő új Roastja (ez egy olyan műfaj, amiben egy ikonikus figurát a pályatársai, haverjai, vagy csak sima viccesemberek halálra szívatnak, de jófejségből és szeretetből, és közben durvákat szólnak be egymásnak is) erről is megemlékezne. A műsor felvételére július 14-én kerül sor Los Angelesben, a műsorvezető (akit ebben az esetben roastmasternek hívnak)  Joseph Gordon-Levitt lesz, de azt nem tudni, ki fog beszólni Willisnek még (Demi Moore? Ashton Kutcher?). A műsort július 29-én láthatjuk a tévében. 

 • Nem jött be az iráni szurkoló férjek ördögi terve:

Rovatok