Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több mint 3 hónap után került meg egy kutya, ami a nyári kaliforniai erdőtűz idején veszett el november elején. A 12 éves Akita akkor veszett el, mikor kiugrott a Ballejos család kocsijából, miközben épp a Paradise-i otthonukból menekültek el.

  A család teleplakátolta a környéket, de a kutya nem lett meg, de aztán hónapokkal később végül mégis látta valaki a kutyát, aki tudta, hogy keresik. A hétvégén állatvédő önkéntesek egy csoportja aztán kiszúrta a kutyát a biztonsági kamerákon keresztül, így sikerült csapdát állítani Kingstonnak, aki végül meglett.

  A család elárulta, hogy a kutya mellett alig lehetett megmaradni, ugyanis valószínűleg főleg borzokra vadászott a megtalálása előtti napokban, ezért órákig kellett mosdatni, miután meglett. (BBC)

 • Már 308 millió megtekitésnél jár a Csillag születik című, többszörös Oscar-jelölt Bradley Cooper- Lady Gaga musical legnagyobb slágere, a Shallow. Persze már készült belőle egy csomó paródia, de a Nerdist csapata most egészen új szintre emelte a paródiakészítést. Ők ugyanis az új Star Wars-trilógia főszereplői, Kylo Ren és Rey szájába adták a némileg átírt sorokat:

 • A magyar labdarúgás üde színfoltjának számító Torghelle Sándor egészen új oldalát mutatta meg azokon a Szépművészeti Múzeumban készült fotókon, amelyeket az intézmény osztott meg a Facebookján.

  A küzdőszelleméről és bukolikus nyelvi megoldásairól híres válogatott csatár csapatával, az MTK-val vett részt múzeumlátogatáson, ahol a Szépművészeti oldala szerint ezt a tanácsot adta a fiataloknak:

  Edzés után üdítő múzeumba járni, sportoljatok ti is sokat és nézzétek meg a gyönyörű Szépművészeti Múzeumot

  Persze az idézet valószínűleg nem pont így hangzott el "Air Sanyi" szájából, mivel több mint tíz szóból áll, és egyik sem kezdődik b betűvel. Ettől persze még üdítő látni ennyi sportembert, amint mélyen hatása alá kerül a sok-sok művészetnek, különösen Torghellét, akinek műértően vizsgáló, illetve mélyen megérintett arckifejezése egyaránt csodásan fest a képeken. És a három fotóból egyen senki sem telefonál!

 • Az eredeti tervek szerint szerda reggel Curtis interjút adott volna a Rádió 1 Balázsék című műsorában, ám a beszélgetés nem jött össze, mert a rapper nem vette fel a telefont.

  Sebestyén Balázs ezt nem vette túl jó néven, és azt mondta, hogy ideje elengedni Curtist, aki túlságosan megbízhatatlan.

  Aznap este viszont már arról posztolt Facebookon, hogy az internetes reakciók túlzóak és Curtis nem érdemli meg azt az alázást, amit emiatt kap. Ezért csütörtök reggel újra felhívták Curtist, aki ezúttal már felvette a telefont és el tudta mesélni, hogy milyen volt az elvonó, ahonnan szombaton jött ki. A teljes beszélgetést Soundcloudon meg is lehet hallgatni:

  Curtis elnézést kért az elmaradt interjú miatt, majd elmesélte, hogy 5 és fél hétig volt bent egy rehabilitációs intézetben, ahol orvosok és pszichiáterek segítettek neki a gyógyulásban. Elmondta, hogy ezzel nem ért véget a program, továbbra is hetente többször jár kezelésre. Azt is elmesélte, hogy milyen volt bent egy napja, illetve cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint az intézetnek, illetve a kezelésnek bármilyen köze lenne a szcientológiához.

  Majkával már volt egy jó hangulatú beszélgetésük, de elmondta, hogy sok idő kell, mire rendeződhet a kapcsolatuk. Curtis motiváltnak hangzott a gyógyulását illetően, ha sikerül meggyógyulnia, akkor a jövőben másoknak is szeretne segíteni.

  Facebook-oldalán azt is megosztotta, hogy májusban kiad egy kislemezt A legismertebb senki címmel.

  Majka és Curtis viharos szakításával kapcsolatos híreinket itt lehet elolvasni

Rovatok