Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Dunabogdányban egy kőbánya területén ragadt az egyik sziklapárkányon a minap egy bárány. Annyira elvétette az úti célt, hogy két napig nagyjából ugyanazon a két négyzetméteren tudott csak mozogni, mivel felette görgeteg köves rézsű és két méteres függőleges sziklafal, alatta meg a 60 méteres szakadék húzódott, amiből egyértelműen látszott, nem lesz egyszerű a hazajutás. 

  De ekkor jöttek a hős tűzoltók és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei, akik kötéltechnika segítségével felhozták az állatot. A bárány ép bőrrel megúszta és valószínűleg már valamelyik réten legelészik. 

  És arra emlékeznek, amikor elfogták az öt éve barlangban bújkáló kecskét?

 • Az Egyesült Államok 45. elnökének nem kell a szomszédba mennie egy kis oltogatásért, gyakorlatilag az egész imázsa arra épül, hogy mindenkinek beszól twitteren vagy élő szóban valami kicsinyes hülyeséget, a politikai ellenfeleitől nemzetközi vezetőkön át színészekig vagy egész tévétársaságokig. Most viszont már ott tart, hogy a saját leghűségesebb rajongóinak szólogat be a kampányrendezvényein.

  a New Hampshire államban tartott gyűlésen például egy nyilvánvalóan rá szavazó férfit dagadékozott le, igaz véletlenül. 

  Az elnök hallotta, hogy a gyűlésen a karzatról valakik ellene tüntetnek, mikor megfordult, hogy mennézze a tüntetőket, viszont egy saját rajongóját látta meg integetni. Nem látta, hogy mi van a pólójára írva (Trump 2020), azt hitte, hogy a férfi egy ellentüntető, ezért beszólt neki, hogy milyen dagadt. 

  Ennek a fazonnak komoly súlyproblémái vannak, komolyabbak, mint nekem. Menj haza és kezd el gyúrni!

   - mondta az elnök, majd még hozzátett némi iskolaudvari humort azzal kapcsolatban, hogy az illető még biztos az anyjával él. Az elnöknek viszont nem lehet nagyon jó a szeme, mert nemcsak a férfi, bizonyos Frank Dawsonpólóját nem látta, de azt sem, hogy nem is kövér, amerikai mértékkel legalábbis biztos, hogy nem az, Trumpnál pedig tuti vékonyabb. Dawson ráadásul éppen, hogy ki igyekeztett kísérni a Trump ellen tüntetőket. 

  Trump kampánycsapata viszont érezte, hogy ez így nem igazán tartható, ők ugyanis látták, kinek szólt be az elnök, úgyhogy valahogy megszerezték a pasi elérhetőségét, Trump pedig hagyott neki egy üzenetet, amelyben bocsánatot kért, mert igazából valaki mást akart hájasnak nevezni. 

  A Fox News később elérte Dawsont, aki viszont, nem túl meglepó módon egyáltalán nem sértődött meg az elnökre, azt mondta, minden rendben van és Trump még mindig a legjobb dolog, ami az Egyesült Államokkal történt. (Sky News)

 • A zsiráfbabákban az a csodálatos, hogy egyszerre tűnnek rettenetesen szerencsétlennek és borzasztó talpraesettnek, hiszen magukhoz képest óriási lábakkal kell megpróbálniuk fölállni rögtön azután, hogy világra pottyantak, és nagyon úgy néz ki, hogy ez nem fog menni, de megy. Legalábbis ez a benyomásom azután, hogy megnéztem a Veszprémi Állatkert videóját a legújabb Rothschild-zsiráfborjújukról. 

  A nőstény zsiráfbébi csütörtökön született, az örömhírt az állatkert viszont csak pénteken osztotta meg a világgal. A borjú több mint másfél méter magas, súlya 50-60 kilogramm körül van. Nem volt könnyű világra jönnie, anyját, Ganzit az állatorvos és a gondozók több mint két órán keresztül segítették  a szülésben. A kiszsiráf viszont már nemcsak, hogy áll, de mászkál, nemsokára pedig az állatkert szavanna-kifutójában szaladgálhat majd a szélesszájú orrszarvúk, zebrák, struccok és antilopok között.

Rovatok