Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Családom szerencsésebb tagjai ezekben a napokban Stájerországban síelnek. Ma küldtek egy képet, ami viszonylag jól érzékelteti, mit is jelent az a „nagy mennyiségű hó" amiről az elmúlt hetekben annyit cikkeztek.

 • A 2018-as év egyik legcukibb kutyája, a pomerániai Boo meghalt.

  Gazdái Facebook-posztban számoltak be a szomorú hírről, amelyben arról írnak, hogy Boo szívproblémákkal küszködött már 2017 óta, mióta meghalt a a család másik kutyája, Buddy, akivel nagyon jóban voltak.

  Boo nagyon népszerű volt a közösségi oldalakon, több mint 16 millió követővel rendelkezik.

 • Az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején készülhettek az alábbi képsorok a szombathelyi és nyíregyházi villamosról. Néhány helyszín ma is felismerhető  (a nyíregyházi múzeum és a Takarékpalota), de az elmúlt ötven évben a város teljesen megváltozott, beleértve a lovaskocsikat, amiket mára beszántott a motorizáció.

   Via

 • Nem mindennapi vita miatt került szembe egymással Kanada és Norvégia. 1984 óta a kanadai Moose Jaw város büszkén hirdethette, hogy náluk látható a világ legnagyobb jávorszarvas szobra, Mac, a maga 9,75 méterével.

  Csakhogy néhány éve jött Norvégia, és képes volt felállítani a 30 cm-rel magasabb Storelgent az Oslót Trondheim városával összekötő autópálya mentén. Ennek célja egyébként az, hogy kevesebb állatot gázoljanak el az úton a sötétben. Az is kiderült, hogy a magasság sem véletlen, a jávorszarvast tervező művésznek, Lina Bakke-nak célja volt, hogy teremtménye körözze le Mac-et.

  105183465 faceoff

  Moose Jaw polgármestere csak most januárban értesült a trónfosztásról, és azonnal intézkedni kezdett. „Ne kezdj ki Mac-kel!" – üzente. A városban már számos ötlet összegyűlt, mit kellene tenni a fenntarthatatlan helyzet ellen: a legegyszerűbb ezek közül talán az, hogy a jávorszarvas kapjon a mostaninál nagyobb agancsokat.

  Mindenesetre a jávorszarvast (moose) a nevében is őrző város nem lett kevésbé kedvelt turistacélpont az elmúlt években, hiába a norvég vetélytárs. (BBC)

Rovatok