Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mármint tényleg, szó szerint. Minden évben megrendezik az északkelet-törökországi Edirne településen a Kirkpinar nevű olajbirkózó fesztivált, ahol a résztvevők olívaolajjal öntik le a testüket, bőrgatyát húznak, majd megküzdenek egymással.

  Bármennyire is szexinek hangzik, nők sajnos nem nézhetik meg a műsort. Az olajbirkózó versenyt egyébként először 1361-ben rendezték meg, nemrégiben pedig felkerült az UNESCO szellemi örökségek listájára.

 • A tévézés egyik legnagyobb blöffje/hülyesége/értelmetlensége a "milyen hülye az utca embere!" nevű, már évtizedekkel ezelőtt sem eredeti műfaj. Most Amerika egyik legismertebb tévése, Jimmy Kimmel húzta le a dologról az ezeregyedik bőrt, arra hivatkozva, hogy mivel Donald Trump éppen Európában turnézik, lássuk, tudják-e az emberek, mi is az, hogy Európa, vagy éppenséggel bármi a világtérképen. És hát láss csodát, a videóban szereplő embereknek fingjuk nem volt semmiről.

  Amivel csak két nagyobb baj van:

  1. mivel nyilván nem láttuk az összes felvételt, nem tudjuk, vajon az x számú bevágott idiótán kívül nem volt-e esetleg 10x számú kivágott, akik kenték-vágták az egészet; ehelyett csak annyit tudhatunk meg biztosan ebből a videóból, hogy Los Angeles utcáin találni kreténeket,
  2. mielőtt az ember - amúgy persze elég jogosan - lehülyézi a videó szereplőit, vegyen azért elő egy USA-vaktérképet, és bökjön rá mondjuk Delaware államra, vagy nevezzen meg csak egyet Montana szomszédai közül. Na ugye, hogy önről is egy másodperc alatt készülhetne olyan videó, ami alapján totál hülyének néznék?

  Mindenesetre itt a cucc, jó röhögést, érezzék jobbnak magukat pár szerencsétlennél négy percen keresztül.

 • Kínai, orosz és amerikai tudósok becslése szerint 84 egyedet tesz ki a súlyosan veszélyeztetett amuri leopárd (Panthera pardus orientalis) vadon élő populációja, írja a Conservation Letters című tudományos folyóiratban megjelent kutatásra hivatkozva az MTI.

  Földünk legritkább nagymacskafajtájának egyedszámát az oroszországi Tengermelléki határterület délkeleti részén és az észak-kínai Csilin tartományban térségben lévő kameracsapda felvételek elemzései alapján határozták meg. Mivel a leopárdalfaj már csak ezen a területen él, ez azt jelenti, hogy ez a 84 becsült egyed jelenti a globális populációt.

  Az amuri leopárd korábban megtalálható volt a kínai Hejlungcsiang tartományokban és a Koreai-félszigeten is.

 • A vasárnapi Putyin-Orbán találkozó után megírtuk, hogy Havasi Bertalan és az MTI beszámolójánál némiképp több információ került fel a Kreml honlapjára. Az orosz elnök és a magyar kormányfő beszélgetésének leiratából most a Népszava és a 444 szúrta ki, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin milyen hízelgő szavakkal köszöntette Orbán Viktort: 

  Isten hozott Moszkvában! Megtartottad az ígéretedet, és eljöttél a vébédöntőre. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen mindannyian jó focistának ismerünk, aki szereti a futballt.

  A most 55 éves Orbán Viktor a 2005/2006-os szezon óta nem lépett pályára a felcsúti csapatban, legmagasabbra akkor jutott, amikor pályára lépett az NB II-ben. Mindezek figyelembevételével különösen nagy dicséret Oroszország elnökétől, hogy jó focistának nevezte. 

Rovatok