Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez az új, karácsonyi Deadpool-különkiadás, a Once Upon a Deadpool legújabb promójából derül ki, amiben Ryan Reynolds annyira kifakad Fred Savage Nickelback-szapulásán, hogy öröm nézni. De a végére minden jól alakul, és egymás kezét fogva éneklik a kanadai zenekar This Is How You Remind Me című slágerét. Csodás az egész!

 • Idén májusban, még átadás előtt jártam be az elkészült Újpesti Vásárcsarnokot, amit időközben meg is nyitottak. Az egyik legmókásabb látvány akkor ez volt: gyönyörű padocskák csodálatos panorámával.

  Merthogy a régi piac lepukkant csarnokai még ottmaradtak az új mellett.

  A távlati tervek között persze az volt, hogy azokat lebontják, a helyén pedig megnyílik a tér, egy lábakon álló promenáddal megfejelve (amiről itt van részletes leírás, meg jó pár látványterv). Nos mint azt a kerületi polgármester, Wintermantel Zsolt pár napja kiposztolta a blogjában, a régi piac már el is tűnt. Szépnek azért még nem szép a terep, de az, hogy kinyilt a terület nagyon jót tett a térnek.

  Igaz a padok még mindig egy kerítésre néznek, de már nem sokáig.

 • Szily Laci volt kollégánknak jó pár évig ment egy blogja Szemét paraszt majmok címmel, amiben kíméletlenül kiszerkesztette az alattomos, tolvaj majmok minden mocskos trükkjét. Ha még működne ez a blog, tuti belekerülne az MTI mai híre, miszerint

  az indiai kormány jövőre kemény választási küzdelemnek néz elébe, ezt megelőzően azonban olyan ellenféllel kell szembenéznie, amely van olyan ravasz, mint bármely politikai riválisa; komoly fenyegetéssé váltak ugyanis az újdelhi hivatalokban garázdálkodó rhesusmajmok csoportjai.

  A hír szerint a rhesusmajmok:

  • bundás betörőként is terrorizálják az indiai főváros és térségének lakóit
  • megszállták az újdelhi parlament és a kulcsfontosságú minisztériumok térségét, kezdve a kormányfő hivatalától a pénzügyi és a védelmi tárca épületéig, nemcsak a köztisztviselőket riogatva
  • nagy felfordulást okoznak azzal, hogy ételt és mobiltelefonokat is kikapnak az ember kezéből
  • az ablakokon bemászva iratokat és dokumentumokat tépnek szét.

  A probléma olyan komoly, hogy az indiai képviselőknek körlevélben adtak tippeket a majomtámadások elkerülésére. Ezek között szerepel például az, hogy nem szabad a makákókat ingerelni, de nem ajánlatos szemkontaktust sem létesíteni velük, és végképp rossz ötlet, ha valaki egy anyamajom és kicsinye közé keveredik.

  És hogy ezt mennyire érdemes betartani, arra két bizonyítékot is adunk: 2007-ben majmok lökték le otthona erkélyéről újdelhi akkori polgármester-helyettesét, S.S. Bajvát a halálba. A múlt hónapban pedig egy 12 napos csecsemőt ragadott el és ölt meg egy majom Agrában.

 • Andy Serkis, A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek Gollamját játszó színész készített egy Theresa May paródiát, amiben a gyűrű miatt megőrült Gollam hangján beszél a brit miniszterelnök.

  A két toronyban van az a jelenet, ahol a személyiséghasadásos Gollam magával vitatkozik. Egyszer határozottan kijelenti, hogy meggyilkolja Fordót és Bilbót, néha meg jámboran visszakozik. Na, ebben a paródiában ugyanezt játsza el Serkis, csak itt a brexit az ő drágaszága.

  Aki ennél egy kicsivel mélyebb elemzésre kíváncsi a brexit jelenlegi állásáról, annak ezt a cikkünket ajánljuk.

Rovatok