Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elon Musk, a SpaceX alapítója a Marsról szóló mémet posztolt a Twitterre, csakhogy a képen a Hold szerepel. 

  Musk éppen a napokban jelentette be, hogy felgyorsítja a sok milliárd dolláros költségvetésű Starship néven futó űrhajója fejlesztését, amely a marsutazásra is alkalmas lesz a tervek szerint.

  Kérdéses, hogy mennyire volt véletlen hiba a Holdat szerepeltetni az Occupy Mars (Foglaljuk el a Marsot) feliratú képen. A jelmondatot már öt éve is használta a SpaceX, mégpedig az igazi Mars képével.

  Így felmerül, hogy Musk az internetezők szándékos provokációja érdekében cserél(tet)te le az égitest képét a tavalyi holdfogyatkozás idején fényképezett, úgynevezett vérhold vörös fotójával.

   Forrás: Business Insider

 • Ilyen. Németországban ez történt, szerencsére nem lakott területen, hanem a szántóföldön, Limburg-Ahlbachban, így nem sérült meg senki. A Focus forgatott egy rövid videót hozzá, jól látszik rajta a négy méter mély, és tíz méter széles kráter. A 250 kilós bomba robbanásának erejére jellemző, hogy nem találtak repeszeket utána. A bomba saját magától robbant fel, amit az okozott, hogy a gyújtószerkezet az eltelt évtizedekben elöregedett, és gyakorlatilag szétbomlott a föld alatt, ezzel működésbe hozva a bombát, bár nyilván a haditechnikai szaknyelv ismerői ezt sokkal szebben és pontosabban is ki tudják fejezni. A Focus azt írja, ilyen önrobbanás évente átlagosan egy van Németországban.

 • A II. kerületben lévő Hotel Tiliana vasárnap délelőtt rakott ki egy kétségbeesett felhívást a Facebookjára:

  Homoky Péter, a szálloda tulajdonosa az Indexnek elmondta, hogy négy hónappal ezelőtt kezdtek el gondolkodni azon, hogy mivel tudnának felejthetetlen élményt szerezni a vendégeiknek. Végül egy állatszakértővel való egyeztetés után a Bennett-kenguruk mellett döntöttek, mert cukik, viszont nem védett állatok, és tökéletesen éreznék magukat a hotel két és fél hektáros kertjében.

  Hosszú előkészítő munka után - külön, kétméteres hálóval körbevett épületet építettek nekik - múlt péntek este érkeztek meg a 4-5 hónapos kenguruk Hollandiából. Öt perc után az albinó hím már evett és ugrált, majd őt látva a barna színű nőstény is jókedvre derült. Azonnal a szálloda személyzetének kedvencei lettek, 20 percenként mindig kiment hozzájuk valaki a stábból. Ettek, ittak, ugráltak, jókedvűek voltak még szombaton is. 

  Szombat este a négyfős éttermi stáb búcsúzott el tőlük utoljára, ez nagyjából negyed 12 körül volt. A kenguruk már összebújva alváshoz készülődtek és minden rendben volt. Vasárnap reggel 6-kor ébresztett a személyzet azzal, hogy eltűntek, és sajnos azóta sem kerültek elő. Mindössze 36 órát voltak nálunk

  - mondja a szállodaigazgató.

  Homoky szerint az állatszakértővel átvizsgálták a nyomokat, hogy az állatok megszökhettek-e, vagy valamilyen állat elkaphatta-e őket, de sajnos arra jutottak, hogy lopás történhetett. Azonnal értesítették a rendőrséget és a szállodát körbe vevő Pilisi Parkerdő igazgatóságát. A rendőrség kiment helyszínelni, Homoky pedig büntetőfeljelentést tett az ügyben.

  A szálloda környékén 20 kamera van, de a kert közepét csak egy kamera látta fél perifériáról. Ennek a felvételein az látszik, hogy 20 perccel a személyzet távozása után a parkerdő felől mozgás látszik, majd a kenguruk otthona környékén is, de ennél  pontosabb az éjszakai sötétség miatt nem. Az igazgató szerint ők alapvetően a vendégeik vagyonát védik a kamerákkal, az életében nem gondolta volna, hogy a kenguruk otthonát is be kéne kamerázni, mert ilyen megtörténhet.

  A szálloda igazgatója és a személyzet azért is nagyon szomorú, mert gyerekvendégeik segítségével ma tartották volna a kenguruk névadó ünnepségét. 

  Nagyon aggódunk értük, és minden segítséget várunk.

 • Dróncsapás ide, kibertámadás oda, kölcsönös fenyegetőzések és szankciók belengetése amoda, az amerikaiak és irániak közti feszültség most ért el igazán elviselhetetlen szintre. A hétvégén Iránban (és Szíriában) arra ébredtek a világ egyik legnépszerűbb online játékának rajongói, hogy nem engedi őket belépni a League of Legends. A hibaüzenet egyértelművé teszi, hogy ez nem a helyiek kardoskodása az amerikai popkultúra térhódítása ellen, hanem éppen ellenkezőleg: az amerikai szankciók része. Hasonlóképpen nem érhető el az országban az Epic és az EA online boltja sem.

  Azért ez elég meredek lépés a döntéshozóktól azok után, hogy eddig a videojátékok kapcsán leginkább arról vitáztak, hogy a lootboxokat be kéne-e tiltani vagy sem.

  (via Dot Esport)

Rovatok