Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A WeRateDog twitterén olvastuk a posztot Riley-ről, a szuperszociális kutyáról, aki úgy igényli az emberi társaságot, mint Németh Szilárd a gumicsontot.

  A poszt szerint mindennap úgy ügyeskedik, hogy kiejtse ezt az apró játékot, így egy járókelőnek játszania kelljen vele. És taktika az esetek száz százalékában működik is.

 • Nemcsak a vasárnap jég alá került Rómában, hanem az olasz fővárostól jócskán délebbre, az olasz csizma orrában lévő Calabriában is ítéletidő pusztított az elmúlt napokban.

  A videó készítője csak annyit fűzött hozzá a Facebookon: ijesztő. Olaszoktól, pláne dél-olaszoktól ugyan szokatlan ez a szűkszavúság, de ez az időjárás még inkább.

 • Twitteren terjeng egy felvétel, amin az látható, hogy a nemrég twitterről is kitiltott konteópápa, Alex Jones egy nagy adag (vélhetően) lószarral ordibál Donald Trump és Ted Cruz nagygyűlése előtt Houstonban, miközben többen a csodájára járnak.  

  A videó alapján az infowarsos Jones azért ordibál, mert a demokrata Beto O'Rourke nem áll vele szóba, és azt követeli, hogy kezelje emberi lényként. Jones logikája szerint itt O'Rourke=lószar, amiért nem foglalkozik vele. 

  A produkciót azzal zárja, hogy leköpi a szart, majd közli, hogy menjen Beto a pokolba. O'Rourke amúgy Ted Cruz kihívója félidős szenátorválasztáson Texasban.

 • A Washington DC-ben 2017-ben megnyílt Bibliamúzeum olyan műtárgyakat állított ki, melyekről azt hitték, hogy valódi holt-tengeri tekercsek-részletek, ám egy vizsgálat kiderítette, hogy igazából hamisítványok.

  A tizenhárom részlet bibliatudósok számára lett gyanús, ezért az igazinak hitt műtárgyakat a múzeum elküldte egy vizsgálatra Németországba, ahol az alapos analízis után megállapították, hogy bizony hamisítványok, mert több aspektusban is különböznek az eredeti tekercsektől.

  Egyébként nem ez az első alkalom, hogy az 500 millió dollárból létrehozott Bibliamúzeum botrányba keveredik, ugyanis 2017-ben 3 millió dolláros bírságot kellett fizetniük, mert az amerikai igazságügy szerint műtárgyakat csempésztek ki Irakból. A műtárgyakat, melyekből egyébként több ezret szereztek, vissza kellett szolgáltatniuk Iraknak. 

  (BBC)

Rovatok