Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A parlament falai között sok minden elhangzott már, de Szilágyi György talán újat alkotott a műfajban:

  „Kicsim, nagyon köszönöm ezt a harminc érvet. Ne törődj a rágalmakkal, az a lényeg, hogy mi tudjuk az igazságot. Mindent neked köszönhetek. Ezekben a harcokban mindenképpen győznünk kell, mert nélküled senki vagyok”

  – a Jobbik képviselője személyes érintettség okán mondta el a fentieket az azonnali kérdések előtt a keddi ülésen.

 • A képen az egyik Adam Sandler-film főszereplője látható. Ő lenne az Apafejből a kis Julian "Frankeinstein" McGrath. Lehet, hogy nem tudta, de a filmben Sonny Koufax (Adam Sandler) fogadott fiát egy ikerpár, Dylan és Cole Sprouse alakította. Előbbire manapság úgy hivatkozunk, mint Palvin Barbara pasija.

  A modellről és színészről az orosz Vouge készített most egy videót, amiről itt olvashat bővebben. Ha esetleg az is érdekelné, hogy Palvin mikor követte vissza Sprouse-t az Instagramon, akkor arra is megvan a válasz.

 • A színész vasárnap térhetett vissza malibui házához, miután őt és még 150 ezer embert evakuáltak a területről. A következő látvány fogadta:

  Posztjában arra tért ki, hogy milyen szívszorító dolog ez most egész Kaliforniában, és persze le a kalappal a tűzoltók bátorságával. Caitlyn Jenner háza is leéget, de Kim, Khloe és Kourtney Kardashian házát elkerülte az erdőtűz.

  Jelenleg harmincnál is több halálos áldozata van a kaliforniai erdőtűznek, az eltűntek száma több mint 200.

 • Megvannak a technikai eszközök arra, hogy megállapítsuk a beavatkozás kiindulópontját – közölte az YLE szerint a finn kormányfő, azzal vádolva meg Oroszországot, hogy megzavarhatta a NATO norvégiai hadgyakorlatát. 

  Juha Sipilä szerint Észak-Finnországban, Lappföldön a GPS működését zavarta meg az orosz fél. Norvégia is ugyanezt gyanítja, attól tartva, hogy ez a polgári repülésben is veszélyeket rejthet magában.

  Az 50 ezer fős, 32 ország részvételével – a Magyarországot is magába foglaló 29 tag mellett, Finnország, Svédország és Ukrajna közreműködésével – október 30- november 7 között megtartott hadgyakorlat az egyik legnagyobb volt az elmúlt évtizedekben. Ez válasz volt az oroszok Kelet-2018-as , 300 ezer katonával megtartott hadgyakorlatára. A NATO hadgyakorlata szerint Norvégia keleti és középső részeit támadta meg egy kitalált állam, és a szövetség a kollektív védelmet biztosító 5-ös cikkely alapján avatkozott be a betolakodók ellen, hangsúlyozva, hogy a gyakorlat védelmi jellegű.

  Finnország szerint a légteret is megsértette Oroszország a feltételezett beavatkozással, amellyel jelzést küldött a hadgyakorlat minden résztvevőjének. Moszkva nem kommentálta a történteket, de ha igazak a vádak, felmerül a kérdés:

  Árt a GPS megbabrálása egy hadgyakorlatnak?

  • 1269
   Jó, hogy megtörtént, ha a GPS ilyen törékeny, érdemes tudni róla
  • 268
   Elképesztő dolog! Minden fórumon fel kell lépni ez ellen!

Rovatok