Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az elmúlt napokban számtalan alkotó posztolt a Notre-Dame katasztrófájához kötődő alkotást, volt, akinél Quasimodo siratta a székesegyházat, volt – épp egy magyar grafikus –, aki a párizsi tűzoltók előtt tisztelgett. Egy klasszikus zenével foglalkozó Facebook-oldal, a Chopin, Liszt and Friends pedig nem akármilyen kottát posztolt ki a tűzvész után néhány nappal. Igazán megható ez a gesztus, és nem mindennapi kreativitásra vall.

  Azt mondjuk nem tudom, hogy bármit el lehetne-e ebből a kottából játszani, de nem is ez számít. Ha a szándék és az ötlet, ami tényleg elismerésre méltó.

 • Amióta a múltkor rákattintottam Youtube-on egy Matchbox-felújítós videóra, azóta a videómegosztó egészen bizarr mélységeivel ismerkedtem meg az ajánlórendszerének köszönhetően. Fogalmazzunk úgy, hogy azóta állandóan valamilyen kisautós videót akar lenyomni a torkomon.

  Így jött szembe az a videó is, ami a Matchbox-felújítós videókon belül egy alkategóriát képvisel, méghozzá a Matchbox-átalakítást. Nagyjából ugyanaz történik, mint a Pimp My Ride-ban, vagy bármelyik discoverys autóépítős műsorban, csak éppen itt az alanyok játékautók. A konkrét lenti esetben Hot Wheels és nem Matchbox márkájú, de ez a lényegen talán nem változtat.

  Szóval a kihívás az volt, hogy a Dumb és Dumber legendás furgonját építse meg az illető egy kisautóból.

  A végeredmény több mint meggyőző, bár sokat elmond a szubkultúra perfekcionizmusáról, hogy a videó azzal zárul, hogy nem rossz, nem rossz, de a Hot Wheelsek mératárany nem elég pontos, ezért legközelebb más márkájú kisautóból kell megcsinálni az átalakítást.

 • Ha valaha eljön a gépek lázadása, akkor a Boston Dynamics lesz az egyik olyan cég, amire a legtöbb megmaradt humán ujjal fog majd mutogatni, hogy naugye. A leginkább előremutató robotokat fejlesztő vállalat a legutóbbi videójában azt mutatta be, hogy a Spot típusú munkarobotjai milyen teljesítményre képesek, ha összehangoltan dolgoznak.

  Egy üresbe tett teherautót egy 1 százalékos emelkedőn simán felcibált tíz ilyen robotkutya a cég telephelyén.

Rovatok