Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Így június vége felé kétségtelenül itt van a nyakunkon július 4-e. Ennek magyar szemmel nézve nulla felé konvergál a jelentősége, az amerikaiak viszont ezen a napon ünneplik a függetlenségüket, és elég komolyan is veszik a dolgot: vonulgatnak, tűzijátékoznak, grilleznek és piálnak.

  Egy alabamai autószalonnak ugyanakkor idén sikerült egy fokkal még amerikaibbá tennie az ünnepet, múlt héten ugyanis beindították az "Isten, Fegyverek, Szabadság" fantázianevű kampányukat. Ez egészen konkrétan abból áll, hogy minden megvásárolt pickup és dzsip mellé adnak

  • egy Bibliát,
  • egy shotgunt (pontosabban egy erre feljogosító papírt, de ez kevésbé menő),
  • meg egy amerikai zászlót.

  A vérfertőzéses viccekről és redneckekről őrületes patriotizmusról híres Alabamában ez mondjuk annyira nem meglepő, ahogy az sem, hogy hiába kisváros Chatom, a szalon három nap alatt így is eladott öt autót.

  (via)

 • Hihetetlennek hangzik, de egy kanadai horgászcsapat szemei előtt pontosan ez játszódott le a héten, az egészet pedig merő véletlenségből sikerült is megörökíteni.

  Cal Robinson éppen két ügyféllel volt kint a vízen, mikor egyiküknek a horgára akadt a hal, ő pedig fel is készült arra, hogy videóra vegye a fogást, közben azonban megérkezett a kardszárnyú delfin, és ráharapott az állatra.

  A lazacból végül nem maradt más, mint egy fej, de a horgászok így is elég különleges élménnyel gazdagodtak, az orka ugyanis egészen a hajóig úszott a tetemmel.

  (via)

Rovatok