Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Oké, igazából kíváncsi voltam, akkor is kattint-e ön a clickbaitre, ha ott helyben lelövöm, hogy clickbait.

  És kattintott!

  A sztori egyébként annyi, hogy a columbusi állatkert nőstény oroszlánjának, Naominak három kölyke született a hétvégén, annak ellenére, hogy az egyetlen hím lakótársa, Tomo 2018-ban vazektómián esett át, vagyis elkötötték az ondóvezetékét. Az állatorvosok szerint megesik az ilyesmi, még ha nem is sűrűn. Tomo egyébként Naomi apja is, de oroszlánoknál ez nem szokott gondot jelenteni a családtervezésnél.

  Szegény Tomo már nem élhette meg a kölykök születését, mert idén májusban elpusztult. 15 éves volt, ez oroszlánban tisztes kornak számít, 10-14 évig élnek átlagosan odakinn a vadonban (fogságban volt már, amelyik a 20. születésnapját is megélte). 

 • Meg egy kecske is.

  Bár a MÁV szerint „résen voltak a jegyvizsgálók”, a két házi kedvencnek valahogy mégis sikerült feljutnia a szerelvényre, ami egyébként nem megengedett.

  Az állatok gazdái meg is magyarázták a nem mindennapi jelenséget. Késésben voltak, és sikerült két megállót utazniuk a málhás szamárral és a kecskével.

 • Egy privát Billy Elliot előadáson vehetett részt néhány segítőkutya egy kanadai színházban. Íme ahogy a székek mögül lesnek:

  Egy segítőkutyák kiképzésével foglalkozó szervezetnek ezzel az volt a célja, hogy a kutyusok megtanulják, hogyan kell nyugodtan, türelmesen viselkedni színházban. 

  Egy olyan különleges előadáson, úgynevezett "relaxed stage performance"-en vehettek részt, amit kifejezetten a segítőkutyák gazdái számára hoztak létre, tehát olyan szellemi, tanulási fogyatékosságokkal küzdők, hallás- és látáskárosultak, valamint autisták számára, akik közül sokakat zavarnának a sima előadásokban alkalmazott éles fény- és hanghatások. 

 • Chase Robinson jobban járt volna, ha egyszerűen közveszélyes munkakerülőnek bélyegzik, de mivel Amerikában, 2019-ben nem ismert ez a szocialista fogalom, inkább beperelték 6 millió dollárra, azaz csaknem 1,8 milliárd forintra. Jó, persze nem csak annyi volt a bűne, hogy nagyon szerette a Jóbarátokat.

  Robinson a Variety riportja szerint Robert De Niro produkciós cégénél dolgozott, évi 300 ezer dolláros (90 millió forintos) fizetéssel, középvezetőként, egészen idén áprilisig, amikor felmondott, mert kicsit forró lett a lába alatt a talaj. A nő ugyanis, legalábbis a most ellene benyújtott vádirat szerint

  • hihetetlenül nagy hotel- és éttermi számlákat fizetett ki céges pénzből,
  • elhasznált privát utakra pár milliónyit De Niro törzsutas-kilométereiből a légitársaságoknál,
  • eltaxizott 32 ezer dollárt (10 millió forintot),
  • alig jelent meg egyáltalán a cégnél,
  • de ha be is jött, a vádirat szerint "csillagászati mennyiségű időt" töltött a Netflix nézésvel,
  • egy négy napos periódus alatt megnézett 55 részt a Jóbarátokból,
  • egy másik négy napos periódus alatt megnézett 20 részt Az ítélet: családból és 10-et a Schitt's Creekből,
  • és eközben a legmenőbb éttermekből rendelt magának uzsit.

  Hogy félreértés ne essék, a vádirat siet leszögezni, a Netflix-bámulás még csak a közelében sem volt annak, amit elvártak tőle a munkaszerződése szerint.

  Azt hiszem, A Hónap Dolgozója táblán ritkán jelent meg Chase Robinson neve De Niróéknál.

Rovatok