Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Twitteren kering egy videó, amiben a magát egy levél részének álcázó hernyó egy villámgyors haspréssel elkap egy legyet.

  Hawaii szigetein legalább hat olyan hernyófaj él, amik más bogarakkal táplálkoznak. Hiába ismerte már a tudományos világ ezeket a hernyókat már az 1800-as évek óta, Steven L. Montgomery a '80-as években fedezte fel, hogy húsevők. Bogárgyűjtögetés közben belerakott egy befőttesüvegbe egy legyet és egy hernyót, és otthagyta őket míg valami mást csinált. Mikor ránézett később az üvegre, már csak a hernyót találta. Hogy biztosra menjen, berakott még egy legyet mellé, majd végignézte, ahogy a hernyó elmajszolta a prédát.

 • Mármint gitáron már előadták vagy hatvanmilliószor, de ebben a videóban olyan sztárparádé tolja a Fender Trónok harca ihlette custom gitárjain, hogy csak nézel: Dan Weiss (a Trónok harca egyik alkotója), Tom Morello (Audioslave/Rage Against The Machine), Scott Ian (Anthrax), Nuno Bettencourt (Extreme), Brad Paisley és Ramin Djawadi, a sorozat zeneszerzője szerepel a videón. Az én félsüket fülemnek Paisley gitárja szól a legjobban, de a kedvenc szólómat Djawadi tolja. Az új Fenderekről itt van egy másik videó.

 • Erzsébet királynő meglátogatta a Sainsbury's élelmiszerboltot, a bolt 150. évfordulója alkalmából. A királynő megnézte a bolt kolbászait, a csomagolt sajtokat és pár narancsot is, valamint azt a táblát, amit a bolt állított látogatásának tiszteletére, írja az Evening Standard.

  A nézelődés végén a királynő találkozott az önkiszolgáló pénztárral is, habár nem igazán tudta, mi is az. Szerencsére a bolt egyik alkalmazottja elmagyarázta a gép működését, majd megnyugtatta a királynőt, aki amiatt aggódott, hogy nem lehet-e könnyen átverni az olyan pénztárakat, amikben nincsen pénztáros.

  Erzsébet királynő, miután ma is tanult valamit, kapott egy csokor virágot az alkalmazottaktól, majd hazaindult. 

 • Will Hunt az a dobos, akinek a nevét tuti nem sorolja fel még a legnaprakészebb metálos sem, amikor azt kérdezi valaki, hogy mégis kik a legjobb dobosok a földkerekségen, pedig simán benne van ez első húszban. Játszott az Evanesence-ben, a Black Label Society-ben, helyettesítette Tommy Lee-t a Mötley Crüe-ben, és a Static-X rajongói is ismerhetik. És olyan feszesen dobol, mint Phil Rudd az AC/DC-ben.

  Ne maradjon le semmiről!

Rovatok